V květnu vyjde "Smutnice", šesté album moravských náladotvůrců Silent Stream Of Godless Elegy

23.03.2018 10:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Silent Stream Of Godless Elegy
© facebook interpreta
Moravská folk-metalová stálice Silent Stream Of Godless Elegy vydá 11. května letošního roku své šesté studiové album. Očekávaná novinka dostala název "Smutnice" a vyjde u tuzemského vydavatelství Redblack. Kromě klasického digipaku bude k dispozici také speciální limitovaná dřevěná edice.

SSOGE i tentokrát během nahrávání využili studio Rolanda Grapowa (ex-Helloween, Masterplan), který kapele pomáhal se zvukem. Produkce se ovšem ujal Yossi Sassi, bývalý člen orientálních metalistů Orphaned Land a člen Yossi Sassi & The Oriental Rock Orchestra.

Kromě nové nahrávky se příznivci kapely mohou těšit také na vinylové re-edice starších alb. Na podzim tohoto roku, konkrétně 3. října, vyjde u Nasphyr Records na vinylech reedice debutu "Iron" z roku 1996 a třetí desky "Themes" z roku 2000. Zatím poslední vydanou studiovkou byla v roce 2011 kolekce "Návaz".

Album "Smutnice" bude obsahovat těchto osm skladeb: Ten, který ukoval Slunce, Kdo z nás je víc, Synečku, Ptakoprav, Malověrná, Za nevěstou, Tichý zpěv, Bezbřeží.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY