The Atavists jedou turné s Hentai Corporation a věští budoucnost českého rock'n'rollu na novém albu "Lo-Fi Life"

20.03.2018 13:42 - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

Královéhradecká čtyřčlenná kapela The Atavists v čele s osobitým Adamem Krofianem miluje a hraje rock'n'roll balancující na pomezí blues, stoner-rocku a vlivů surfových kapel z šedesátých let. Její charakteristický zvuk tvoří špinavé kytary a nakřáplé retro varhany, které sbírají po různých smetištích a sklepech základních uměleckých škol.

Jejich atypický zvuk můžeme slyšet i na druhém albu "Lo-Fi Life", které vydali u hiphopového labelu Bigg Boss a navazuje na jejich povedený debut "Bad Times" z roku 2016.

Oproti prvotině se jedná o popovější nahrávku, která ale neztratila nic ze svého úvodního rukopisu a rock'n'rollového sexappelu, jen je pestřejší a zvukově vybroušenější. Ve dvanácti písních, které jsou osobní zpovědí frontmana, odráží špinavost rock'nrollu obalenou do melodického chytlavého kabátku.

Závěr klubového turné s Hentai Corporation

20.3. Brno / Fléda
21.3. Olomouc / S-Klub
28.3. Plzeň / Pod Lampou

Jako mnoho kapel, i The Atavists se drží pravidla, že by se deska měla jmenovat podle písničky z alba - název dostala podle nejklidnější skladby na nahrávce, která je v jemném kontrastu se zbytkem alba.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY