Mandrage vletěli na čelo české hitparády jako "Motýli", Judas Priest kralují albům

20.03.2018 14:30 - Josef Martínek | foto: Tomáš Gál

V rádiích na trůn usedají Mandrage, nejžádanější album týdne mají Judas Priest. Tak vypadá aktuální pohled do českých hitparád. Minule nejhranější hit od Chinaski se naopak překvapivě poroučel z první desítky. O slovo se hlásí také několik novinek, které mají šance atakovat první místa v příštích měsících.
Mandrage - Motýli
© facebook interpreta
RÁDIA - Po skupinách Kryštof a Chinaski přebírá žezlo v rádiích další český zástupce. Mandrage zabodovali se singlem "Motýli", který reprezentuje jejich nové a velmi dobře přijaté album "Po půlnoci", s nímž už stihli objet turné po velkých sálech. Na první místo se znovu podívali po skoro šesti letech, naposledy z éteru tak často vyhrávaly "Šrouby a matice". A protože i deska se v lednu vyšvihla na čelo příslušné hitparády, mohou tuhle éru plzeňští muzikanti už teď považovat za velice úspěšnou.

Na druhém místě zamíchali kartami Liam Payne a Rita Ora, kteří byli minule až třináctí. Singl "For You" se ale líbí, však přece doprovází zejména u žen populární film "Padesát odstínů svobody", a tak reagují i dramaturgové. Třetí příčka nedoznala oproti minulému kolu žádných změn, stále si ji nárokují Luis Fonsi a Demi Lovato s "Échame la culpa".

Výraznější skok učinil Nico Santos. S "Rooftop" byl tento německo-španělský zpěvák před týdnem sedmnáctý, nyní si ale vykročil až k bramborové medaili. Zato Chinaski pohled na výsledkovou listinu asi velkou radost neudělá. Minule jejich singl "Potkal jsem tě po letech" žebříčku vládl, nyní ale úplně vypadl z první desítky a musí se spokojit s číslem jedenáct. Vyměnit jednu jedničky za dvě zkrátka nemusí být vždy výhodné.

A v rychlosti se podívejme na zoubek ještě novinkám. Nejvýše to dotáhl belgický DJ Lost Frequencies, kterému ve skladbě "Crazy" hostuje Zonderling. V Belgii už z toho bylo první místo, v Rakousku sedmé a třiatřicítka hned v prvním týdnu naznačuje, že by se mohlo zadařit i v Česku. Vyrobit hit pro zdejší rádia Lost Frequencies přece umí, vzpomeňme na "Are You With Me", svého času jedničku éteru.

Domácí novinku posílá Slza. Dvojice se spojila se Celeste Buckingham a výsledkem je padesáté místo pro song "Na srdci". A ještě zmiňme do třetice jeden čerstvý kus - u nás tak žádané Imagine Dragons. "Next To Me" debutuje jako padesátý sedmý nejhranější singl uplynulého týdne.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Mandrage - Motýli
  2. Liam Payne feat. Rita Ora - For You
  3. Luis Fonsi feat. Demi Lovato - Échame la culpa
  4. Nico Santos - Rooftop
  5. Selena Gomez & Marshmello - Wolves
  6. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  7. Ofenbach & Nick Waterhouse - Katchi
  8. Avicii & Sandro Cavazza - Without You
  9. Pink - Beautiful Trauma
  10. Mirai - Když nemůžeš, tak přidej

Judas Priest - Firepower
© facebook interpreta
ALBA - Popularitou Judas Priest asi v Česku jen tak něco nezatřese. Čtyři roky uplynuly od minulé řadovky "Redeemer Of Souls", a přesto jsou s novinkou "Firepower" znovu první. Možná za to může i natěšenost fanoušků na jejich červnový koncert v Plzni, možná je to zkrátka jen názorná ilustrace toho, proč k nám častěji na koncerty jezdí rockoví dinosauři než hvězdy současné scény. Aby byla informace úplná, doplňme, že v západočeské metropoli po boku Roba Halforda a spol. zahrají i Megadeth.

Náporu britského heavy metalu neodolal ani Marpo, který triumfoval před týdnem. I druhá pozice pro "Dead Man Walking" ho ale jistě těší. Je vidět, že Ota Petřina nemá ani po konci angažmá v Chinaski o fanoušky nouzi. Už 19. května se o tom přesvědčí v pražské O2 areně. Zdá se totiž, že by podle stavu předprodejů mohlo být vyprodáno.

O jedno místo si shodně pohoršili i Ed Sheeran, Imagine Dragons a Ektor. Zato prudce nahoru poskočila Dua Lipa. Britská kometa posledního roku, která nedávno zazářila na vyhlášení Brit Awards, vyletěla až na šestou pozici. A to před týdnem v první stovce úplně chyběla.

V druhé dvacítce se našel prostor pro další dvě novinky, jednu zahraniční a jednu českou. Jedenáctka je potvrzením silné fanouškovské základny Nightwish. Kolekce "Decades / An Archive Of Song 96 - 15" přitom už svým názvem prozrazuje, že není sbírkou nových písniček. Čtrnáctka patří kompilaci Supraphonu, pojmenované "Hezké chvilky Orchestr Gustava Broma 11".

Top 10 - alba:
  1. N Judas Priest - Firepower
  2. Marpo - Dead Man Walking
  3. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  4. Imagine Dragons - Evolve
  5. Ektor - Alfa
  6. Dua Lipa - Dua Lipa
  7. Ego - Precedens
  8. Jaromír Nohavica - Poruba
  9. Kryštof - 25
  10. Linkin Park - One More Light

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 11. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY