Krucipüsku to šlape i s omlazenou sestavou

16.03.2018 10:13 - Ondřej Hricko | foto: Tomáš Rozkovec/musicserver.cz

Krucipüsk koncem minulého roku překvapili zprávou, že kapelu opouští hned tři dlouholetí členové formace. Zůstal tak pouze lídr Tomáš Hajíček, který poté sestavil zbrusu novou partu. Současnou sestavu i stále aktuální desku "Sine Amore Nihil" ve čtvrtek poprvé představil pražskému publiku v Lucerna Music Baru.

Live: Krucipüsk

support: The Scoffers
místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 15. března 2018
Fotogalerie

Krucipüsk, Lucerna Music Bar, Praha, 15.března 2018
© Tomáš Rozkovec/musicserver.cz
Liberečtí Krucipüsk se do Prahy vrátili po pouhých třech měsících, během kterých se ovšem staly zásadní věci. Personální obroda překvapila nejednoho fanouška kapely. Poslední, stále ještě čerstvé album "Sine Amore Nihil" se povedlo a nic nenasvědčovalo tomu, že by se něco mohlo stát. I proto stálo za to koncert v Lucerna Music Baru, kde se poprvé noví členové ukázali pražskému publiku, navštívit.

Úvod večera s drobným zpožděním sympaticky nastartovali rovněž liberečtí The Scoffers. Grunge rockem ovlivněná skupina předvedla velmi dobrý výkon. Zpěvák Tomáš Pospíšil působil vokálně jistým dojmem a strhával na sebe pozornost energickým vystupováním. Skladby měly slušný náboj a rušilo snad jen střídání angličtiny a mateřského jazyka. Rozhodně příjemné překvapení.

Krucipüsk, Lucerna Music Bar, Praha, 15.března 2018
© Tomáš Rozkovec/musicserver.cz
Do časového skluzu oproti plánovanému startu se dostali i samotní Krucipüsk. Ale ani půlhodinové čekání plnému Lucerna Music Baru náladu nezkazilo. Krucipüsk od začátku pálil ostrými a hned zkraje setu naservíroval hity jako "Cesta" a "Druide!" ze stejnojmenného úspěšného alba z roku 2004. Přítomné si tak lídr Tomáš Hajíček brzy omotal kolem prstu.

Omlazené kapele, ve které za bicími působí i Hajíčkův syn Tomáš Jr., to po celou dobu koncertu fungovalo. Mladší spoluhráči dodali Krucipüsku čerstvou energii a zápal a i sám nestor působil za mikrofonem svěže a spokojeně. Ostatně jeho výkon za ty roky neklesá. Strejda Tomáš to v sobě pořád má a hlasově je na tom obdivuhodně dobře. Mezi skladbami občas zavtipkoval a neodpustil si ani rýpanec do stávajícího prezidenta.

Krucipüsk, Lucerna Music Bar, Praha, 15.března 2018
© Tomáš Rozkovec/musicserver.cz
Krucipüsk samozřejmě neopomenuli ani nové písně z loňské desky. Zazněla titulní "Sine Amore Nihil" či "Love Song" a nutno říct, že fungovaly slušně, byť odezva nebyla dle očekávání taková jako v případě starých fláků. Největší ovace si pro sebe uzmuly hity jako "Rock'n'roll to neni prdel!", "Belzebub disco!" či "Dědova víra". Z novějších věcí zazněly třeba "Aeronehet", "La Muerte" či "Čest Práci" z dva roky staré nahrávky "Tintili Vantili".

U prastarého hitu "Cirkus dneska nebude" se poprvé za večer přidalo žesťové trio, které jinak hutné skladby Krucipüsku příjemně oživilo. Celkově to byl vůbec vydařený večer, který rozvířil obavy z nově formované sestavy. Krucipüsk jede dál a můžeme s ním do budoucna stále počítat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY