Pearl Jam protestují s čerstvým singlem "Can't Deny Me"

17.03.2018 11:29 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Pearl Jam a nová deska? Čekání by mohlo být prolomeno již tento rok. Fanoušci se naposledy dočkali před pěti lety, když vyšla desátá studiovka "Lightning Bolt". Nyní kapela po oznámení obřího celosvětového turné, které mimochodem zasáhne i Prahu, vydala první singl po delší době. Skladba "Can't Deny Me" je nejnovějším protest songem legendárního seskupení ze Seattlu.

Jasné politické směrování (reference ke komu jinému než současnému vládci Spojených států Amerických) jsou nejspíše nejjasnějším poznávacím znamením celého songu. Produkci opět obstaral Brendan O'Brien s pomocí kapely samotné. Hudebně se však nejedná o žádné překvapení. Skladba v celkovém vyznění diskografie upadne do šedi svým prkenným rock 'n' rollovým zvukem. I přes chytlavost refrénu chybí invence, nějaká kreativní myšlenka, která by káru téhle party opět o něco posunula.

Hned při prvním letošním živém vystoupení v Jižní Americe muzikanti tento song věnovali všem přeživším z neštěstí ve floridském Parklandu. Vedder také doplnil, že se tím všichni přidávají ke všem demonstrujícím po celých Spojených státech. Šlo zároveň o první koncert po smrti blízkého přítele kapely Chrise Cornella, kterému pak Pearl Jam věnovali píseň "Come Back".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY