Ilona Csáková vydá nové album "Pořád jsem to já"

15.03.2018 08:14 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Ilona Csáková hlásí návrat na hudební scénu - po deseti letech vydá novou desku "Pořád jsem to já". Patnáct písní v sobě obsahuje nejznámější hity i úplné novinky, které pojí big band a swing. Lásku k tomuto stylu Csáková ukázala i při spolupráci s cimbálovkou Grajcar na skladbě "Sway". Nové album vydá Supraphon 6. dubna a již nyní ho představuje singl "Abych byla IN".

Ilona Csáková - Pořád jsem to já
© facebook interpreta
"Tato písnička pro mě byla trochu krok do neznáma. Původně jsem si představovala swingovou píseň v duchu desky, ale když mi Patricie poslala první verzi písničky, věděla jsem, že je to ono. Všechno se mění, až z toho někdy běhá mráz po zádech, ale člověk nakonec ten matrix musí přijmout. Postavit se k tomu čelem. A protože mě ještě pořád baví zpívat, chtěla jsem vydat písničku, která drží krok a inspiruje se světovou produkcí," říká zpěvačka, která si ke spolupráci přizvala textařku hitu Ewy Farné "Boky jako skříň" Patricii Fuxovou: "Ilona mě poznala jako autorku textu 'Boky jako skříň' a hned jsme si padly do oka. Později jsem jí napsala text k 'Pořád jsem to já' a nakonec mi dala volnou ruku i v napsání jejího singlu. 'Abych byla IN' je o tlaku sociálních sítí a dnešní doby, ale chtěla jsem to napsat s humorem, protože Ilona bere život s nadhledem a nemá problém se sama sobě zasmát," upřesňuje Patricie.

Z těch starých hitů se fanoušci dočkají předělávek skladeb "Pink", "Tornero", "Malý vůz", "Proč mě nikdo nemá rád", ale třeba i "Když zbývá pár slov". Na chystané novince Csáková pracovala už od roku 2016, kdy slavila třicet let na scéně. Na albu se prezentuje nejen jako zpěvačka, ale i jako autorka či spoluautorka skladeb.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY