Mirai ovládli Hudební ceny Evropy 2 a zahájili společné turné s Poetikou

13.03.2018 18:35 - Josef Martínek | foto: Lucie Levá

Po úspěchu na loňském Českém slavíku, kde Mirai získali hned tři sošky, se mladým muzikantům podařilo podobný kousek zopakovat i v rámci Hudebních cen Evropy 2. V domácí části zvítězili v kategoriích kapela, videoklip a skladba roku ("Když nemůžeš, tak přidej".) Zpěvačkou roku se stala Lenny, Zpěvákem Pavel Callta, Objevem Emma Drobná a nejlepší album podle hlasujících natočili Chinaski ("Není nám do pláče"). Kompletní výsledky najdete na webu Evropy 2.

Kromě tohoto úspěchu Mirai uplynulý víkend zahájili na západě Čech společné turné s formací Poetika. Na většině míst je vyprodáno, poslední vstupenky zbývají do Českých Budějovic (30. 3.) a Prahy (8. 4.). "Nelze popsat pocity, které jsme během pátečního koncertu v Chodově u KV a vyprodané Plzni v sobotu zažili. Ta podpora od lidí byla neuvěřitelná. My jsme turné museli přeložit a nevěděli jsme, jestli někdo přijde, a nyní jsme koncertovali ve dvou vyprodaných sálech a byla to absolutní emoční smršť," shodují se muzikanti.

Obě skupiny loni albově debutovaly. Poetika, která v éteru prorazila hity jako "Zkouším žít" nebo "Každou vteřinou", vydala v září desku s názvem "Trinity", o měsíc později ji následovali Mirai prvotinou "Konnichiwa". Jejich největší hit "Když nemůžeš, tak přidej" má na YouTube už přes jedenáct milionů zhlédnutí.

MIRAI & POETIKA TOUR 2018:

17.3. Velké Meziříčí - Jupiter klub - vyprodáno
21.3. Brno - Metro music club - vyprodáno
23.3.Ostrava - BrickHouse - vyprodáno
29. 3. Vratislavice - Kulturní centrum Vratislavice 101010 - vyprodáno
30.3. České Budějovice - Kulturní dům Vltava
31.3. Valašské Meziříčí - M-Klub - vyprodáno
8. 4. Praha - Lucerna Music Bar



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY