Folkové prázdniny budou letos "O paměti", zahájí je Frigg

12.03.2018 11:09 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Třiatřicátý ročník festivalu Folkové prázdniny ponese téma "O paměti". Přehlídku, jejímž místem konání bude na přelomu července a srpna tradičně areál zámku v Náměšti nad Oslavou, otevře v sobotu 28. července finská instrumentální skupina Frigg.

"Paměť chápeme velmi široce - tradice, vzpomínky, připomínky, pocta osobnostem, ke kterým mají hudebníci vztah, pocta místům, schopnost lidstva předávat si kulturu, oslava paměti - schopnosti lidského mozku, schopnost zapamatování si, spojení s pojmy jako úcta, pokrok, dobro," vysvětluje letošní téma dramaturg festivalu Michal Schmidt.

"Frigg nezpívají a hrají tak energicky, až nám padá brada. Zeměpisné hranice nevnímají," dodává Schmidt ke kapele, která to celé odstartuje. Do Česka přitom tato sedmičlenná formace zavítá vůbec poprvé.

Folkové prázdniny se letos konají v termínu 28. července až 4. srpna. Vstupenky za aktuální zvýhodněnou cenu jak pro jednotlivce, tak pro rodiny jsou v předprodeji v náměšťském informačním centru nebo na e-shopu festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY