Ritchie Blackmore představuje novou skladbu pod hlavičkou Rainbow

10.03.2018 15:20 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Když po dlouhé pauze kytarista Ritchie Blackmore restartoval svůj projekt Rainbow - samozřejmě bez hlasu Ronnieho Jamese Dia a s novými muzikanty - byl to jeden ze splněných snů rockových fanoušků. Na koncertech, které od roku 2016 kapela hraje, Blackmore kombinuje hity svých nejvýznačnějších projektů, kromě Rainbow samozřejmě Deep Purple, a přidává i špetku klasické hudby. Nyní také vzniká nové studiové album, z něhož kapela uvolnila první singl, skladbu "Waiting For the Sign".

Ta je jasně zařaditelná k duhové části tvorby Ritchieho Blackmora, v poměrně typickém tempu, s bluesově pojatou kytarou. Za mikrofonem předvádí solidní výkon Ronnie Romero, který sice nedosahuje takových závratných výšek, kterými oslňovali oba Blackmoreovi pěvečtí souputníci Gillan a Dio, jistota v jeho hlase je však jasně patrná a k hudbě se perfektně hodí.

Zda je skladba "Waiting For The Sign" předzvěstí nové desky Rainbow, zůstává zatím ve hvězdách. V květnu loňského roku Blackmore prohlásil, že v aktuálním složení nahráli dvě skladby, ale že spíše než aby vydali album, je pustí do světa jako singly. Jediné, co je zatím potvrzené, je živý koncertní záznam, který vyjde 6. dubna.

Už 20. dubna navíc dorazí Blackmore se svou novou partou do pražské O2 areny, kde odehraje koncert s názvem "Memories in Rock".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY