Slza si ve Foru Karlín zazpívala i s Celeste Buckingham

08.03.2018 23:57 - David Böhm | foto: Jindra Kodíček

Se svým druhým albem "Holomráz" si Slza troufla na své první halové turné. A zájem o něj rozhodně není malý. Jeden z koncertů, které by se daly považovat i za oslavu pěti let od prvního setkání Petra Lexy a Lukáše Bundila, ve středu zavítal i do Fora Karlín. Jak to v něm vypadalo?

Live: Slza

místo: Forum Karlín, Praha
datum: 7. března 2018
setlist: Chmýří pampelišek, Katarze, Noci beze ztrát, Největší z bourců, Vstříc nekonečnům, Anestezie, Na srdci, Léto lásky, Eskamotér, Smajlík, Ani vody proud, Atrakce, Celibát, Fáze pád, Lexaurin, Lhůta záruční, Holomráz

Vystoupení začalo bez předskokana a nějakého delšího zdržování "Chmýřím pampelišek," který slouží i jako otvírák alba. Jako úvodní skladba funguje, jak má, a velmi mladé obecenstvo jaksepatří rozproudila. Pódium se zbarvilo do fialových barev, a to včetně panelů s průsvitnými kolečky a holomrazovým logem. Nástup na stage se tedy zdařil.

Slza
© Jindra Kodíček
O něco hůř se ale měla druhá položka setlistu, "Katarze". Ne že by snad zazněla falešně, ale Petrův výstup byl naprosto afektovaný a plný patosu, což alespoň trochu zamaskovalo tleskání do rytmu z publika. Další, už upřímnější projev emocí nastal před písní "Největší z bourců", kdy zpěvák vylíčil svůj pocit motýlů v břiše a poděkoval fanouškům za přízeň.

Následně je vyzval na projížďku "Vstříc nekonečnům", při které došel některým podat ruce. Právě při tomto singlu se však ukázal další nešvar, a tím je zpěvákův hlas. Internetová hvězda rozhodně neoplývá velkým rozsahem, a tak část "ztrácím řád", v níž zvedá svůj hlas o pořádný kus výš, vyzněla prostě falešně. Bystřejší posluchač tento neplynulý hlasový přechod postřehne i na studiové verzi, kde se skrývá za značnou vrstvou auto-tune.

Na pódium po krátké anketě "kterého interpreta z Česka nebo Slovenska posloucháš?" dorazila Celeste Buckingham. To nebylo tak překvapující, jelikož skupina slíbila, že svou druhou studiovku přehraje celou. Překvapil však fakt, že zpěvačka si kromě společného aktuálního singlu kapely "Na srdci" střihla i svůj hit "Run Run Run". Chemie mezi zpívající dvojkou fungovala, jak má, kazila ji však synťáková snaha o hitovost v refrénu. Takhle to ale Slza má už od debutu "Katarze", jak potvrdila třeba "Atrakce". Což zamrzí, protože to kvalitu některých skladeb degraduje.

Slza
© Jindra Kodíček
Přitom akustické začátky, jako ten klavírní u "Ani vody proud" či kytarový u "Léta lásky", kterého se ujal Lukáš, zní fakt dobře. Pokud by se následující tvorba ubírala trochu živočišnějším směrem, šlo by o příjemnou změnu. Určitě ale není třeba měnit přístup k fanouškům. Společný duet se slečnou z publika nebo zapůjčení telefonu na fotky pomáhají Slze stoupat v žebříčku oblíbenosti.

Večer vyvrcholil megahitem "Lhůta záruční" a velmi očekávaným "Holomrazem", při nichž v euforii tančila většina Karlína. Na závěr tak jen zkrátka dodáme, že Slza se svojí cílovkou pracuje správně a že pokud v tom hodlá podobně pokračovat i nadále, nebude Holomráz turné určitě posledním halovým.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY