V Brně vyroste nový festival Urban Rock. Láká na Enter Shikari, Little Big a další hvězdná jména

07.03.2018 17:13 - Josef Martínek | foto: Upset Magazine's

Konkurence festivalů se u nás rok od roku rozrůstá. Další ambiciózní open air akci letos poprvé chystají v Brně. Festival Urban Rock rozezní moravskou metropoli od 10. do 12. srpna. Prvními ohlášenými hvězdami jsou Enter Shikari, Little Big, The Adicts nebo Madball, v line-upu najdeme i Dog Eat Dog, Dope D.O.D. nebo Eskimo Callboy. Organizátoři ale slibují, že to není zdaleka vše. Hlavního headlinera dosud tají.

Očekává se, že do Brna by mohlo za hudbou dorazit až patnáct tisíc lidí. Urban Rock podle pořadatelů nabídne především muziku na pomezí rocku, punku a hardcoru. Záměrem je vytvořit unikátní propojení rockových žánrů s moderními, aby si na své přišel opravdu každý. Urban Rock se soustředí na zahraniční scénu a rád by si v rámci tuzemských festivalů vybudoval jasnou a pevnou pozici.

"Naším dlouhodobým snem bylo zrealizovat v Brně velký letní festival plný zahraničních kapel, a to se nám letos konečně povede. Chceme tím udělat radost nejen sobě, ale hlavně všem lidem okolo," říká hlavní koordinátor festivalu Oldřich Vojáček a dodává: "Neustále jsme na tuto myšlenku naráželi a kroužili kolem ní, až slovo dalo slovo a nový festival v Brně opravdu bude."

"Co dělá festival festivalem, to chceme uvést v dokonalost," shodují se pořadatelé. Pokusí se tedy nabídnout také co nejvyšší komfort v oblasti hygieny a stravování. Za své priority Urban Rock vedle našlapaného line-upu považuje i dokonale zvládnuté zázemí, tedy čisté, kapacitně odpovídající sociální zařízení (sprchy a toalety), pohodlné ubytování a kvalitní gastronomii.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY