Lucy Rose na "All That Fear" ukazuje, že písničkáři mají stále co říct

07.03.2018 14:45 - Lukáš Boček | foto: facebook interpreta

Klasické písničkářství už sice nebourá hitparády tak jako dříve, přesto se v tomto žánru profiluje stále více kvalitních interpretů. Jedním z nich je i Lucy Rose, mladá písničkářka z Velké Británie, která ze své třetí desky vytáhla singl "All That Fear" a natočila k němu jednoduché, přesto působivé video.

Křehká klavírní linka, čistý hlas a silná melodie jsou hlavními přednostmi této písně o "milionech různých úhlů a verzí sebe sama," jak sama zpěvačka vysvětluje v jednom z rozhovorů.

Odkud přišel nápad natočit černobílé video, na němž je pouze tvář nadané interpretky, ptáte se? Lucy Rose říká: "Byli jsme v Brisbane a pobývala jsem v jednom obyčejném hotelovém pokoji s jedním velkým oknem, kterým dovnitř vnikalo přímé sluneční světlo. Neměla jsem na sobě makeup, vlasy jsem měla mastný, ale napadlo mě, že by to mohlo být právě to, co by se mohlo hodit - nesnažit se vypadat hezky, což je pochopitelně to, co obvykle ve videu chcete udělat. Nápad, že jen nechám sluneční světlo, aby ozářilo moji tvář z různých úhlů, zněl skvěle. A tak jsme ho na místě zrealizovali."

Výsledek působí autenticky, což je u písničkářství ten nejdůležitější atribut. Lucy Rose se mimochodem s novým albem představí i českému publiku na svém prvním samostatném koncertě. V klubu Mono Fono zahraje 22. dubna.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY