Record Store Day 2018 se blíží, letos nabídne 420 nahrávek

10.03.2018 09:28 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Jeden z nejdůležitějších hudebních svátků celého roku se blíží. Record Store Day 2018 připadá na 21. dubna, již nyní jsou však známé veškeré kolekce, do kterých bude letos možno investovat. Každý rok se hudební labely předbíhají, kdo vydá větší raritu či dlouho opomenuté a těžko sehnatelné album v novém kabátku s extra bonusy navíc. Letošnímu ročníku kraluje David Bowie, najdou se však i další cennosti.

Fanoušci britské legendy mohou vybírat hned ze tří speciálních vydání. Dostupná bude kompletní deska "Let's Dance" v původní demo verzi, debutové album "David Bowie" a také žívák z Londýna z roku 1978 "Welcome To The Blackout". Pokračuje tím už tak pro fanoušky strhující rok, během kterého již vyšly reedice desek "Low", "Lodger", "Heroes" nebo "Scary Monsters".

Potěší však i další tituly. Bleachers vydávají záznam vystoupení v rámci "MTV Unplugged", poprvé na vinylu se objeví deska "Twin Fantasy" od Car Seat Headrest, která se stále drží mezi prvními v počtu stažení na Bandcampu. Máme tu i Elvise Costella, Tima Buckleyho nebo The Doors a jejich živé nahrávky. Oprášena bude také alternativní verze desky "Tango In The Night" od Fleetwood Mac nebo spolupráce Boba Dylana s Grateful Dead. Kompletní seznam všech letošních specialit, čítající více než čtyři stovky položek, je dostupný zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY