shop.musicserver.cz
Nové desky 10/2018 - od Judas Priest přes Davida Byrna po AG Flek

Nové desky 10/2018 - od Judas Priest přes Davida Byrna po AG Flek

Vydáno: 14.03.2018 08:21 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V polovině března si na své přijdou především milovníci tvrdších žánrů, kteří se mohou těšit na novinky kapel, jako jsou heavymetaloví Judas Priest, alternativní Editors a indie Camp Cope. S novou deskou jim pak bude sekundovat Charlie Barnes, art rockový David Byrne a čeští folkaři AG Flek a Karel Vepřek.

Pokud se v pondělí 12. března vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

David Byrne - American Utopia (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: art rock / new wave

David Byrne - American Utopia
Po čtrnácti letech vydává skotsko-americký hudebník David Byrne své čistě sólové album. "American Utopia" následuje po deskách se St. Vincent, Normanem Cookem a Brianem Enem, které vyšly mezi roky 2008 a 2012. Poslední jmenovaný má však podíl i na představované novince, coby spoluautor je podepsaný pod osmi z celkem deseti skladeb. Nahrávka je součástí většího Byrnova multimediálního projektu "Reasons To Be Cheerful", který má za cíl nacházet důvody pro radost a optimismus navzdory politickým sporům a environmentálním problémům. Na nahrávání se vedle Ena dále podíleli TTY, Happa, Isaiah Barr z Onyx Collective nebo Sampha. Produkčně si písně rozdělili Rodaidh McDonald (The xx, King Krule, Sampha, Savages) Daniel Lopatin (aka Oneohtrix Point Never), Jam City, Thomas Bartlett (St. Vincent, aka Doveman), Jack Peñate a další. Ukázky všech skladeb a spoustu dalšího materiálu najdete na stránkách vydavatelství Nonesuch a část z nich jistě zazní také v létě na festivalu Metronome, kde Byrne vystoupí.


Judas Priest - Firepower (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: heavy metal

Judas Priet - Firepower
Heavymetalová legenda Judas Priest vydává své nové, v pořadí osmnácté album "Firepower". Jde o první studiovou desku, kterou kapela vydala od roku 1988 (tehdy vyšla "Ram It Down") za dohledu producenta Toma Alloma a Andyho Sneapa jako pomocného producenta. Vzniklo celkem čtrnáct kousků a z rádií můžete znát pilotní singl "Lighting Strike". Muzikanti k němu natočili i videoklip, najdete jej na YouTube.com.


AG Flek - Podnohama Zem (Indies Scope)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk / folkrock

AG Flek - Podnohama Zem
Dlouhých osmnáct let nechal AG Flek čekat své fanoušky na novou studiovou nahrávku a tento čas právě skončil s vydáním "Podnohama Zem". Od vzniku zlínské skupiny v roce 1977 je to teprve třetí kolekce, na níž se rovnocenně představují zpěváci Karel Markytán, Ivo Viktorin a Blanka Táborská. Obdobným způsobem si první dva jmenovaní rozdělili deset písniček také autorsky. Oba napsali po pěti písních a poslední jedenáctou vylovili z archivu z období debutu. Nahrávali je od dubna 2014 do letošního února a za tu dobu je svou účastí zpestřila řada hostů. U baskytary se střídali dlouholetý člen AG Fleku Josef Šobáň a Petr Vavřík, který měl na starosti také mastering nahrávky. Za bicími seděli Marcel Gabriel a David Velčovský, s kytarami vypomohli Michael Vašíček a Petr Hoffmann a k pestrosti alba dále přispěli i Luboš Novotný na lap steel, Aliaksandr Yasinski na akordeon nebo Ruda Březina na saxofon. Uslyšíte také arménský dechový nástroj duduk v rukou Marka Pastírika a kontrabas Mariana Friedla. Ukázky všech skladeb nabízejí stránky vydavatelství Indies Scope.


Charlie Barnes - Oceanography (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie pop rock

ca
Charlie Barnes - Oceanography
Jsou to bezmála tři roky, co jsme vám představili druhé album Charlieho Barnese "More Stately Mansions". Anglickému muzikantovi se v mezidobí povedlo prorazit v sousedním Německu, přestěhoval se z Leedsu do Midlands a především se stal koncertním členem Bastille. Přesto všechno si našel čas i na svoji sólovou hudební kariéru, a tak nyní vydává album "Oceanography". Připravil pro něj celkem třináct skladeb, kde mixuje indie pop s indie rockem, do nichž nově přimíchává elektronické prvky. Produkci dostal na starost Barnesův idol Steve Durose, který se v minulosti podílel na deskách Oceansize a Amplifier. Jak se toto vše podepsalo na výsledném stylu, zjistíte z prvních dvou singlů na jeho VEVU.


Karel Vepřek - Blázen jsem ve své vsi (Galén)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: folk

Karel Vepřek - Blázen jsem ve své vsi
Nejnovější album písničkáře Karla Vepřeka "Blázen jsem ve své vsi" obsahuje čtrnáct zhudebněných básní Bohuslava Reynka s motivy přírody, křesťanské spirituality a básníkovy pokorné lásky k Bohu a životu. Karel Vepřek se věnuje Reynkovu básnickému dílu už dvě desetiletí, poprvé z nich však poskládal celou desku. Hudební stránky alba se ujala aranžérka a violoncellistka Dorota Barová spolu s Marcelem Bártou a Jakubem Vejnarem. První ochutnávky v podobě písní "Blázen" a "Vítr před úsvitem" nabízí soundcloudový profil vydavatelství Galén.


Camp Cope - How To Socialise & Make Friends (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie / pop

Camp Cope - How To Socialise & Make Friends
Osazenstvo australské formace Camp Cope se doposud angažovalo spíš v oblasti hudebního aktivismu, ovšem s novinkou "How To Socialise & Make Frieds" se muzikanti chtějí zapsat u fanoušků spíš jako originální kapela. Jak název napovídá, témata alba nejsou příliš jednoduchá, takže skladbám nechybí hloubka a procítěný patos. Na npr.org najdete ukázky všech skladeb. Jak se vám líbí, nám napište do komentářů!


Editors - Violence (Mystic Production)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / rock

Editors - Violence
Bitská formace Editors vydává svou šestou studiovku. Deska nese titul "Violence" a jako první singl byla vybrána skladba "Magazine". Kapela na nových písních pracovala v průběhu let 2016 a 2017. Že je deska hotová, se fanoušci dověděli z Instagramu. Muzikanti si na pomoc zavolali producenta Lea Abrahamse a vytvořili s ním devět kousků. K dostání je také luxusní verze, která obsahuje navíc dva songy. Na YouTube.com si můžete vychutnat výše jmenovaný "Magazine" opatřený videoklipem.


Tip týdne

Meat Beat Manifesto - Impossible Star (Bertus)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: post industrial / electronica / experimentální hudba

Meat Beat Manifesto - Impossible Star
S více než měsíčním zpožděním se k nám dostává aktuální album anglických post-industriálních elektronických experimentátorů Meat Beat Manifesto. Má název "Impossible Star" a jeho třináct skladeb frontman Jack Dangers na základě současného paranoidního a surreálného politického a kulturního klimatu přirovnává k optickým iluzím Mauritse Cornelise Eschera. Co si pod tím představit, nejlépe zjistíte na Bandcampu formace, kde je k objednání také verze na vinylu.


Niklas Liepe - New Paganini Project (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: klasická hudba

Niklas Liepe - New Paganini Project
Německý houslista Niklas Liepe je jednou z vycházejících hvězd současné scény klasické hudby. Ve svých osmadvaceti letech má za sebou studia v Hannoveru a Kolíně nad Rýnem, titul Master of Music in International Violin Solo Performance Kronbergské Akademie a především řadu triumfů v soutěžích mladých talentů po celém světě včetně Kocianova Ústí. Nyní přichystal svůj debut, jehož název "New Paganini Project" jasně předurčuje, kterému hudebnímu skladateli je věnovaný. Na svých příznivcích rozhodně nešetří a za doprovodu Deutschen Radio Philharmonie jim servíruje hned dva disky s více než sto minutami hudby, čtyřiadvaceti capricciemi a také s jednou skladbou pro jazzový kvartet. Jejich ukázky nabízí německý Amazon.


Různí - Walk Like A Panther (soundtrack) (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: různé

Různí - Walk Like A Panther (soundtrack)
Těžko odhadnout, zda se britská komedie "Walk Like A Panther" z prostředí wrestlingu dostane i do našich kin, ovšem soundtrack k tomuto snímku u nás najdete. Je na něm celkem dvacet starších písniček, jejichž interprety jsou například Spandau Ballet, Lightning Seeds, Adam & The Ants, The Housemartins, Billy Ocean, Kasabian, Noel Gallagher, Miles Kane a Jake Bugg. Titulní skladbou snímku je zbrusu nová verze písničky Ricka Astleyho, kterou zaranžoval Guy Chambers. Kompletní seznam skladeb včetně ukázek najdete na stránkách německého Amazonu.


Dále vychází:

4 Times Baroque - Caught In Italian Virtuosity (Sony Music)
Abchordis Ensemble - Dies Irae - Sacred And Instrumental Italian Music From The 18th Century (Sony Music)
Drudkh - They Often See Dreams About The Spring (Mystic Production)
Kammerakademie Potsdam - Mendelssohn: Symphony No. 2, Lobgesang (Sony Music)
La Stagione Armonica - Alessandro Scarlatti: Easter Responsori Of The Holy Week - The Holy Saturday (Sony Music)
Nevermore - The Complete Collection (Sony Music)
Theo Lawrence & The Hearts - Homemade Lemonade (Warner Music)

Vychází na vinylu:
Asking Alexandria - Asking Alexandria (Warner Music)
Brainticket - Psychonaut (Bertus)
Drudkh - They Often See Dreams About The Spring (Mystic Production)
Editors - Violence (Mystic Production)
Charlie Barnes - Oceanography (Sony Music)
Jimi Hendrix - Both Sides Of The Sky (Sony Music)
Judas Priest - Firepower (Sony Music)
Judas Priest - Firepower (Sony Music)
Mansions - Deserter (singl) (Warner Music)
Ministry - Amerikkkant (Mystic Production)
Nightwish - Decades / An Archive Of Song 96-15 (Mystic Production)
Passepied - Makunouchi-ism (Bertus)
Theo Lawrence & The Hearts - Homemade Lemonade (Warner Music)

Reedice:
Jimi Hendrix - Both Sides Of The Sky (Sony Music)
Justin And The Dominoes Hinds - Travel With Love (Warner Music)
Thibault Cauvin - Cities (Sony Music)

NÁZORY
  • malá chyba se vloudila (Pepa, 14.03.2018 08:40) Reagovat

    V polovině února si na své přijdou především i milovníci tvrdších.... Je polovina března a za týden jaro :))

    • Re: malá chyba se vloudila (Tomáš Parkan - autor, 14.03.2018 08:49) Reagovat

      Děkuji za upozornění, chybu jsem opravil.

  • Myles Kennedy (Luboss, 14.03.2018 09:07) Reagovat

    Za zmienku stoji aj solovka spevaka Alter Bridge Mylesa Kennedyho (Year of the tiger)

  • nový Hendrix (R , 14.03.2018 17:19) Reagovat

    Za zmínku taky stojí novinkové album Jimi Hendrixe, to není x-tá výběrovka, ale novinkové album.

  • meat beat (jarecek, 14.03.2018 18:13) Reagovat

    .. prijemny bonus pro starsi a pokrocile :)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Norah Jones - Visions 7/10
Recenze: Norah Jones své noční Vize ponořila do soulu a blues Čtyři roky utekly a americká hudebnice Norah Jones je tu zpátky s novou porcí autorských písní. Její předchozí album "Pick Me Up Off the Floor" bylo odklonem k tradičnějšímu pojetí jazzu, gospelu i klasického popu. Letošní... čtěte zde
Vydáno: 19.03.2024 09:00 v sekci Recenze
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Video: Co si o nové desce Judas Priest myslí šéfredaktor Sparku? (17.03.2024 11:21)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Biografie legendárního kytaristy K.K. Downinga z Judas Priest v češtině konečně vyšla (12.03.2024 12:05)
- Recenze: Judas Priest čelí přibývajícím létům vybroušeným heavymetalovým diamantem "Invincible Shield" (11.03.2024 00:00)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Minirecenze: Ministry reagují na americký volební rok zuřivou deskou "HOPIUMFORTHEMASSES" (05.03.2024 18:00)
- Video: Judas Priest se v klipu "The Serpent and the King" ocitají uprostřed věčného střetu dobra a zla (04.03.2024 14:03)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift U2 Lucie Vondráčková Madonna Rush Dua Lipa Bono Mirai Kryštof Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu