shop.musicserver.cz
Skywalker - Česká republika je stále jedna z nejtěžších koulí na noze

Skywalker - Česká republika je stále jedna z nejtěžších koulí na noze

Vydáno: 13.03.2018 11:24 v sekci Rozhovory - Hana Bukáčková | foto: facebook interpreta

"Být z České republiky je občas strašně ubíjející, zároveň tě to nutí strašně moc makat. Kultura neexpanduje, nemá podporu." To tvrdí talentovaní a názorově vyhranění Skywalker, kterým leží svět hardcore scény u nohou. Do budoucna chtějí ještě přitvrdit a do konce roku by rádi vydali nové album.

Skywalker
© facebook interpreta
Nelitujete, že se jmenujete Skywalker? Název je super, ale špatně se vás dohledává na netu.

Tomáš: Zpětně to asi není nejchytřejší název.

Honza: Původní nápad Anakin byl asi horší. Tomáš ho nakonec použil jako název svého projektu (booking, merch).

Tomáš: Byl by to dobrý název, kdyby neexistovaly "Star Wars", haha.

Je něco, čeho litujete?

Honza: Že jsme se nenarodili a nezačali tvořit hudbu na Západě. Ať si říká kdo chce co chce, Česká republika je stále jedna z nejtěžších koulí na noze. A pokud chceš dělat alternativní hudbu a tvoje zaměření není typu jsme tvrdá kapela a máme z toho prdel, ale jsme tvrdá kapela a chceme to dělat dobře, je to často fakt těžký. Občas je to strašně ubíjející, zároveň tě to nutí strašně moc makat. Aniž bych chtěl bejt ukňouranec, popravdě mi občas tato myšlenka vypluje: proč jsem se musel narodit v této zemi, když je to vlastně tak těžký?

V čem je to tak těžký?

Honza: Důvodů je kopec. Češi se dlouhodobě nejeví jako kulturní národ, mamutí čest výjimkám. Stát vlastně kulturu dlouhodobě nepodporuje, a když, je úplně mimo. Underground žije úplně jinde. Ale prostě to, co vidíš v Německu s jugendzentry nebo v Británii s funkčním kulturním zázemím, kdy se mladej člověk jako my vlastně probije v muzice jako takový, je u nás takřka nevídaný. Taky proto, že každá věc s přidanou hodnotou se stává reklamním artiklem nějakýho nesmyslu. Ve výsledku jde asi hlavně o to, že je v týhle zemi prostě málo lidí. Malý číslo plodí malý číslo. Kultura neexpanduje. A když ano, Česká republika na tom nemá žádnej podíl. Obří respekt těm, kdo to překonávají.

Skywalker
© facebook interpreta
Jak vnímáte českou hardcore scénu ve srovnání se zahraničím?

Tomáš: V Česku je hodně vidláckejch hardcore kapel. Zároveň si myslím, že tu je dost dobrých hardcore kapel, které ale nemají vizi na sobě makat víc a někam to dotáhnout.

Letos došlo v hudebních cenách Anděl ke zkrouhnutí alternativních cen. Mrzí vás, že tam tvrdší hudba nemá zastoupení?

Tomáš: Pořadatelka Lucka Hájková mi říkala, že je to vše v alternativě. Takže nás úplně nevyškrtli. (úsměv).

Jsou pro vaši scénu ceny důležité?

Tomáš: Ani ne. Ale je dobrý, že tahle věc existuje. Jak to vloni bylo spíchnutý narychlo, vypadalo to spíš jako "AZ Kvíz" z devadesátýho třetího. (smích) Ale věřím, že Lucka má potenciál zvednout těmto cenám prestiž. Pro nás bude určitě důležitější příští rok, kdy se, doufejme, zúčastníme s novým albem.

Skywalker

Jedna z nejvýraznějších hardcore kapel v Česku. Skywalker jsou mladá čtyřčlenná hardcore-punkrocková skupina z Prahy a Liberce ve složení Honza (zpěv), Tom (baskytara), David (kytara, vokály) a Damián (bicí). Historický počátek formace se datuje někam do druhé poloviny roku 2010. Kluci si velmi brzy získali srdce fanoušků nejen u nás, ale i v Evropě a vůbec po světě (třeba v Japonsku nebo v Číně). Kapela je známá i díky svým jednoznačným postojům v tématech veganské a vegetariánské stravy, životního stylu bez nutnosti utrpení ostatních, které se přirozeně připojily k jejich jasně protifašistické, protisexistické, protihomofobní a výrazně levicové filozofii.

Někde jsem se dočetla, že váš zvuk přesahuje rozměry Česka. Souhlasíte s tímto tvrzením?

Honza: Jsme kapela, která by se těžko definovala jako česká. Česká republika nemá pro nás ani kladný ani záporný význam. Stejně se obklopujeme lidmi, s kterými chceme dělat, a to, odkud jsou, nám je jedno. Písničky nám produkuje bubeník Damián, který patří ke špičkovým producentům na tuzemské alternativní scéně. Z půlky nahráváme u něj a z půlky ve Walesu. Já nevím, co je český zvuk, zda jej mám chápat jako blbý zvuk. Jestli ano, tak to snad nemáme nic společnýho. Pokud znamená něco jiného, nedokážu to definovat. Takže jsem rád, když si posluchači a posluchačky všimnou, že to není hudba nutně vázaná na nějaké místo.

Skywalker
© facebook interpreta
Kdo je pro vás vzor inspirace?

Honza: Neustále se to rozšiřuje. Když nám bylo třináct, začali jsme na punkrocku, ale dnes nám v dodávce běžně hraje death metal a o pět minut pozdějc The 1975, pak punk, metal… Hudba a život je inspirace. Samozřejmě jsou pak různý přístupy ke zvuku a ke psaní. Mně naposled rozsekalo, když jsem viděl Mikea Shinodu z Linkin Park a jeho krátké vystoupení o umění psaní songů, kde například zmiňoval, že je dobré začínat s basovou linkou bez kytarových riffů.

Zkraje roku jste absolvovali turné po Anglii. Jak bylo?

Honza: Bylo fajn, jen jsme měli zásek, když jeden z headlinerů musel tour odříct z rodinných důvodů. Dozvěděli jsme se to až na místě a museli jsme z tohoto důvodu výlet krátit. Nicméně shows, který jsme hráli, jsme si užili. Je znát pokrok, který jsme za ty roky ušli. Je to dřina, ale baví nás to. Navíc jsem si přivezl pěkný tričko The Smiths.

Všimla jsem si, že hrajete vlastně víc v zahraničí než doma.

Tomáš: O dost, vloni jsme jeli pár fesťáků v Česku. Když naproti tomu vyjedeme na tour o třinácti zastávkách, nasčítá se to.

Rádi se vracíte do Německa. Proč?

Tomáš: Německo je super. Lidi tam jdou opravdu za muzikou, koupí si merch, znají to, zajímá je to, a tím strašně podporují scénu.

Skywalker
© facebook interpreta
Hráli jste i v Japonsku a v Číně. Byly tyto země pro vás ta nejexotičtější místa, kde jste hráli?

Tomáš: Asi jo.

Honza: Kolikrát jsou daleko exotičtější lokální festivaly v ČR, tam poznáš takové exoty...

Tomáš: ... že Asie je oproti tomu nic. (smích)

Honza: Na posledním koncertě v Tokiu, kde jsme hráli v pátém patře mrakodrapu, to bylo rozjetý, až lidi lezli po stěnách klubu. Bylo vidět, že si užívají koncert, znají tvé písničky, prodáš kupu merche. A pak je úplnej opak, kdy přiletíš domů, hraješ na festivalu 50 km od svého rodiště, kde na tebe řvou opilci. Ale ne všechna místa jsou stejná, ale standard je někde jinde oproti Asii, Německu či Británii.

Kde byste si rádi zahráli?

Honza: Samozřejmě v USA.

Tomáš: Ale dostat se tam je daleko těžší než v UK, protože je tam hudby daleko víc a je těžký tam zaujmout. Ale bral bych, kdybychom jeli jako support.

Skywalker
© facebook interpreta
Určitě máte hodně zajímavých historek z cest…

Honza: Když jsme hráli v Číně, naběhli k nám do hotelového pokoje policajti a fotili si nás na mobil, sbírali pasy…

Tomáš: Bylo to kvůli tomu, že nám kvůli tajfunu přeložili let, a tak jsme tři dny spali na letišti a pak jsme šli do hotelu. Mezitím nám vypršela víza, tak si nás projeli a začali na nás nabíhat.

Honza: Nebyli na nás zlí, ale ten pocit byl fakt divnej. Anebo je dobrý, co se děje po cestách v dodávce, ale to bych radši nepublikoval. (smích)

Nějakej bizar, co se vám stal na koncertě?

Honza: Párkrát mně kluci rozsekali obličej kytarama.

Tomáš: Jednou se mi stalo, že jsem si sám rozsekal o basový kolík obočí, když jsme hráli na benefici pro ohrožená zvířata.

Skywalker
© facebook interpreta
Na jakém nejneobvyklejším místě jste hráli?

Tomáš: V říjnu jsme hráli v pařížském Lyonu přímo na lodi na řece.

Honza: Jo, to bylo fajn, pamatuju si, že jsme tam snědli nějaké přiotrávené jídlo a rovnou jsme se tam poblili. Bylo mně tak zle, že jsem se nemohl hejbat, zároveň to bylo komický, protože jsem nevěděl, co bude. Ale bylo tam super, miluju Francii a jedno otrávení mi ten pocit nezkazí.

S jídlem souvisí i další otázka. Jste vegani. Nemáte problém se domluvit s pořadateli a občerstvit se v backstagei?

Tomáš: V každé zemi k tomu cateringu přistupují jinak. V Německu si nepamatuji, že bychom měli problém s veganským jídlem. Bývá tam toho tolik, že to nestíháme jíst. V Anglii to není úplně obvyklý, ale už se tam zlepšují. Ale jsou země jako například Polsko či Česko, kde na to nejsou často připraveni. V Polsku například došlo k několika otravám. A co se týče Česka, tak Češi nečtou ani rider, nezajímá je to a celkově je v tomto směru Česko pozadu. Vadí mně laxnost těchto pořadatelů.

Honza: Na jednu stranu člověk musí být skromnej, je to naše preference. Nezblázním se z toho, že to toho člověka nezajímá. Kvůli tomu, že nebudu jeden večer jíst, neumřu. Ale jde o princip nezájmu.

Poslední dobou mám pocit, že vegetariánů nebo veganů je čím dál víc i mezi umělci. Jak dlouho nejíte maso?

Honza: Jsem za to rád a v dnešní době mi možná spíš přijde divný, že někdo není ještě aspoň vegetarián. Asi 8 let nejíme maso, postupně jsme přešli k veganství.

Tomáš: Nejdřív jsem byl veganem, pak jsem spadl na vegetariánství, z toho jsem pak přešel opět na veganství.

Skywalker
© facebook interpreta
Vloni jste řešili vtip, kdy někdo vytvořil na sociální síti akci, na níž jste měli hrát s Ortelem. Tehdy se zvedla velká vlna nevole. Kdo si z vás vystřelil a proč? A o co v tom šlo?

Tomáš: Objevilo se to v době, kdy jsme byli na turné v UK, a museli jsme tuto aféru řešit na dálku. Byl to týpek, co dělá jeden server, který píše vtipnou formou o novinkách. Dělají promo, ale víceméně škoděj kapelám. Moc tomu nerozumím. Ale kluk si to obhájil a vypadalo to, že ví, co dělá. Neberu mu to, ale je to český styl: když je něco blbý, zhejtuju to, a když je něco dobrý, tak si z toho aspoň udělám prdel, rozhodně nenapíšu, že se to povedlo.

Kvůli tomu jsem psal delší status na sociálních sítích. Šlo o to, že v tom byl černý humor ve stylu "South Parku, který jinak miluju, ale musí být v něm určité meze. Nad tím se pobavili lidi, co nás znaj', ale většina si to vzala jinak. Ten týpek si tím dělal srandu i z Roberta Vlčka, předního promotéra hardcorových akcí, kterému založil fejkový profil a z tohoto profilu vytvořil tu událost. Na to konto mu psali cizí lidi, co to je za člověka, že může dělat s námi, s nácky, že spálí naše trika a ještě horší věci.

Honza: Spousta lidí si to nespojí dohromady, že to je lež. Lidi nás neznají, tak věří, co jim kdo naservíruje. Jednalo se o primitivní útok. Hodně lidí se tomu zasměje, že je to pí*ovina. Mně osobně na tom mrzí, kolik lidí může dostat mylný informace o tom, co se tu děje. Z kapel, které se snažej někam dostat, udělaj idioty. Ty chceš dělat kvalitní věci. A tamten hater ti podkopává tu pozitivní zprávu, kterou ve svý hudbě neseš. Lidi ti kolikrát nadávaj' za to, že moc kecáš na pódiu. Ale nechtěli jsme, aby lidi, kteří nemají takový přístup k informacím, dostávali takovou pí*ovinu pod nos. Někdo to pobral tak, že jsme úzkoprsí, což bych chápal do té doby, kdyby nám sám Robert nevolal se slovy: "Hele, kluci, něco s tím musíme udělat. Volaj' mi lidi, že jsme je tím nasrali."

Dá se s tím nějak bojovat?

Tomáš: Moc ne. Příkladem může být i antikampaň na účet prezidentského kandidáta Drahoše od Miloše Zemana. Těžko bojovat proti tomu, že si z toho někdo dělá srandu na internetu. Spíš mě štve, že lidi nesdílej' něco smysluplného, ale vlastně jen blbosti.

Máte potřebu se veřejně vyjadřovat k věcem, které hýbou společností?

Honza: Já jo a mám v plánu to dělat mnohem víc. Můj Facebook je jen slabej odvar mého twitterového účtu, kde mám přednostně na mušce náboženství, to je posledních pět let můj sparing partner. Nechci útočit na lidi, ale snažím se reagovat na jejich ideje, který jsou jedovatý. Jak paradoxně píše sv. Pavel: "Musíš nenávidět hřích, ne hříšníka." Náboženství systematicky likviduje společnost příšerným způsobem. Snažím se lidem předat svou ideu, aniž bych někoho chtěl osobně urážet. Například neberu drogy, ale kvůli drogám neodsoudím kamaráda, který je bere. Stejně tak tomu je i s náboženstvím. Vidím to jako svinstvo, které by mělo zmizet, aby se zachránila společnost.

Nedávno jsem se nejspíš naposled viděl v UK s kamarádkou ze Saúdské Arábie, kterou jsem poznal na studiích. Strašně milá holka, která si našla kluka a žila normálním studentským životem. Ale musí se vrátit domů a poslouchat řád náboženství jenom kvůli tomu, že to kdysi nějakej týpek v poušti vymyslel. Kvůli takovýmu nesmyslu se zničilo tolik životů. Kdyby se nevrátila domů, tak by zlikvidovali její rodinu. Není to jen soubor domněnek, ale konkrétních lidských osudů, které jsou likvidovány, a je to hrůza.

Zpátky k hudbě. Damiánovi nevadí, že jezdíte natáčet do anglického studia?

Honza: Vůbec ne, brácha je hodně tvůrčí v naší kapele a naopak je rád, že mu k tomu někdo něco řekne.

Jak jste se dostali k anglickým producentům?

Honza: Přes našeho manažera, který je taky Brit a je dlouhodobě zajetý na této scéně. Podílel se na shánění lidských zdrojů, které můžou obohatit naši práci.

Skywalker
© facebook interpreta
Poslední váš počin je EP "Sugar House". Proč ne celá deska?

Tomáš: Hodně jsme hráli a pracovali, tak proto EP, ale tento rok to chceme napravit a vydat regulérní desku, EP byla teď dvě za sebou. Je v plánu soustředění, omezíme trochu koncerty, abychom se mohli věnovat tvorbě, a každej se pokusíme na soustředění něco přinést.

Jak se podílíte na písních?

Honza: Z velké části se na hudbě podílel Damián a já píšu texty. Damián má svoje hudební záchvaty, kdy se dlouho nic neděje, pak přijedeme na zkoušku a pustí nám tři kompletně udělaný věci. Shodli jsme se, že bychom měli do budoucna ještě více přitvrdit. Poslední dobou zjišťuju, že mě baví hrát tvrdě, čím tvrdší, tím lepší. Myslím si, že nás hodně inspirovali svým posledním koncertem Architects, špičky našeho světového žánru.

Skywalker
© facebook interpreta
Honzo, co děláš, abys během koncertu nepřišel o hlas?

Honza: Krom svého normálního jobu se živím učením tvrdého zpěvu. Třeba čtyřikrát do týdne se věnuji hlasovému cvičení, což je asi málo. Snažím se hlasem zabývat a uvědomit si, že to je sval, se kterým musím systematicky pracovat. Málokdy se mi stane, že by mi chtěl hlas během koncertu odejít. Zároveň se snažím pracovat i s tím, když hlas zlobí, jak ho ošetřit, kam ten zpěv a řev posunout. Mám kolem sebe partu, se kterou na tom makáme. Pak to dopadá tak, že stojíme v obýváku a řveme na sebe, venku běhají děti a párkrát na nás někdo hulákal, co tam děláme.

Co nový merch, chystáte něco?

Tomáš: Chystáme. Máme nový grafiky, řešíme nové designy. Máme v plánu vyšívané věci.

Poslední váš klip je "Sugar". Jak vás ten vizuál napadl?

Tomáš: Vyrostli jsme v letech, kdy byli na vrcholu P.O.D., Linkin Park a podobně. A to oblečení, co mám na sobě v klipu, jsem nosil normálně na střední a u toho jsem jezdil na skejtu. Vyrostli jsme na nu-metalu. Můj nápad byl, že to uděláme jenom z prostřihů, ale Radim Věžník to posunul o level vejš tím, že tomu dal příběh a pohled třetích očí - kameramana, vydavatele a investora.

Kde se vidíte za pět let?

Honza: V dodávce nebo na pódiu.

NÁZORY
  • Tak já nevím, když jim tolik vadí Česká repu... (Anna, 13.03.2018 11:38) Reagovat

    Tak já nevím, když jim tolik vadí Česká republika a Češi, a naopak v zahraničí se jim vede skvěle...proč se teda do zahraničí nepřestěhují? Evidentně by si ušetřili spoustu nervů

  • wtf, (kokotko, 13.03.2018 12:08) Reagovat

    Sere je že nejsou z čech? Proč? Protože lidi tady nejsou ochotný bezhlavě utrácet za jejich merch pičoviny, jako na západě. Je tu menší trh a menší příjmy atd.. Ale chápu že se to s jejich představou o milionových příjmech defacto za drnkání a pičoviny s tim spojený nějak neslučuje s tim jak je to tady v Čechách.
    A já myslel že hudebníci dělají hudbu pro radost a ne pro peníze !!

    • Re: wtf, (Mikulas, 13.03.2018 12:55) Reagovat

      Dyť tam nikdo o penězích nemluví.. to co píšeš je vytržený z kontextu. Naopak poměrně trefně trefujou hřebík na hlavičku s tím, že nefunguje podpora kultury ( to je mimojiné vidět i ve sportu, protože, kdyby se kterejkoliv sportovec spolehl na stát tak je v prdeli.. olympiáda budiž důkaz) což je systémovej problém. Jinak muzikanti minimálně na alt scéně dělají hudbu pro radost , ale když jsi dobrej a máš výsledky tak se chceš posouvat dál... a to už pak něco stojí, řekl bych že víc, než si myslíš..

      • Re: wtf, (Anonym, 13.03.2018 13:18) Reagovat

        podpora, podpora, to je sice hezký, nevim jak ty ale spoléhat se na stát nebo někoho jinýho, že mi dá peníze je celkem naivní, a vcelku drzost. Je tu myslim dost podnikatelů, kteří dělají daleko rizikovější práci a o podpoře jejich podnikání si můžou nechat zdát, jelikož jim stát hází jen klacky pod nohy. Takže bych řekl, že buď můžeš brečet, že to nejde a nadávat na stát že tě nechce podporovat nebo odtáhnout jinam, nebo prostě jen makat o to víc. Muzika je hodně specifické odvětví, a je hezké že to umějí, ale jen proto že mají pěkný písničky bych jim taky nedal peníze. Od toho tu jsou producenti a celý hudební průmysl.

        • Re: wtf, (Mikuláš, 13.03.2018 15:52) Reagovat

          Hele asi se úplně nechápeme, plést dohromady podníkání s kulturou, nebo sportem, to mi neštymuje.. samo, že souhlasím s tvojí poznámkou ohledně toho, jak se stát staví k podnikatelům to bez debat..

          Jak říkáš, muzika - potažmo kultura je specifické odvětví, do kterého se u nás moc neinvestuje.. kdybys viděl podporu kapel v severských zemí, kdy kapely při splnění nějakých podmínek můžou dostat grant na to, aby si s pomocí státu pokryli náklady na tour po evropě(a to se bavíme o menších kapelách), protože to berou jako investici do reprezentace země a investici do lidí, tak rázem pochopíš, že to jde dělat líp, akorát to chce systém. Zrovna SWK makali víc než téměř všechny kapely tady a s vesměs alternativním žánrem projeli místa, kam by je žádnej českej producent a nebo kdokoliv v českého hudebního průmyslu nedostal a vracejí se tam... takže tady bych o brečení a nemakání nemluvil.. akorát prostě poukazujou na něco co nefunguje a bohužel mají pravdu.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
We Are Domi - Love Every Part Of It 9/10
Video: We Are Domi doplnili skvělý elektropopový song "Love Every Part Of It" netradičním videoklipem Trojice We Are Domi, jež se mnohým vryla do paměti v roce 2022 svojí účastí v Eurovizi, přichází s povedenou písničkou "Love Every Part of It". V ní se snaží bořit stereotypy a noří se do tlaků společenských očekávání ve... čtěte zde
Vydáno: 28.03.2024 14:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Naživo: Nespoutaně euforičtí ožralové z The 1975 v Praze připomněli, že život je krásný (15.03.2024 14:00)
- Fanoušci Linkin Park se mohou těšit na další nevydanou skladbu "Friendly Fire" (22.02.2024 20:41)
- Audio: The 1975 se v krátkém songu "Now Is The Hour" loučí s milou. Dojemná skladba zazní v očekávaném seriálu "The New Look" (08.02.2024 12:24)
- Video: P.O.D. a zpěvačka Jinjer Teťana Šmajljuk se ve sci-fi klipu "Afraid To Die" bojí zemřít (06.12.2023 08:08)
- Bývalý basák Linkin Park poslal kapelu k soudu (19.11.2023 13:59)
- Video: P.O.D. se ve zběsilém klipu k singlu "Drop" spojili s Randym Blythem (24.09.2023 17:44)
- Jeden z headlinerů letošního rekordního Rock for People se vrací do ČR! The 1975 na jaře vystoupí v Praze ve své nejlepší kondici (31.08.2023 12:09)
- Naživo: Na španělském Mad Cool Festivalu se první den představili Robbie, Lizzo i tanečník Lil Nas X (01.08.2023 16:46)
- The 1975 v Malajsii už nevystoupí. Může za to polibek, který dal Matty Healy Rossu MacDonaldovi (27.07.2023 12:24)
- Fotogalerie: Třetí den Rock For People a všechny jeho zářivé hvězdy (11.06.2023 14:22)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Télépopmusik Mirai Lucie Vondráčková
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu