Březnové Free Mondays přinesou tklivě ostré kytary ze Skotska a rakouský electropop

01.03.2018 18:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Únor nám svými prvními live koncerty rozehřál sezonu a teď už pojedeme zostra. První březnové pondělí se v Roxy opřou do kytar britští We Came From Wolves. Bude to hodně hardcore a trochu emo. Pro jemnější duše přinese další týden odlehčený electropop v podání rakouského sourozeneckého dua Mynth.

5. březen We Came From Wolves (UK), This Fool Park (CZ)
tags: indie, rock, alternative

Jestli jsi tak trochu emo a baví tě post-hardcore, určitě si užiješ koncert skotských We Came From Wolves. Tklivé texty v doprovodu drsných kytar rozehřejí nejedno venkovním mrazem zamrzlé srdce. Od svého založení v roce 2011 vyrostli We Came From Volves v jednu z nejvyhledávanějších nových kapel současné skotské scény. Jejich obrovská základna věrných fanoušků je neúnavně doprovází na cestách ať už po Spojeném království nebo kontinentální Evropě. Není se čemu divit. Všechny tři singly z jejich debutového EP "Cope" byly okamžitě zařazeny do hlavního playlistu BBC Radio 1. Na tento úspěch navázali i dalšími releasy, které podporují rozsáhlým evropským turné, se kterým zavítají i do Roxy.

Chvějící se kytara, roztříštěné housle, burácející rytmická sekce. To je česko-britské uskupení skrývající se pod názvem This Fool Park, jež svoji tvorbu popisuje tímto velmi barvitým jazykem. Zvukem se snaží zachytit městskou odcizenost a maloměstskou sklíčenost protknutou znuděností středního věku. Připravte si kapesníky.

12. březen Mynth (AT), VIYU (SK)
tags: electronic, electropop, glitch, synths

Giovanna a Mario Fartacek jsou dvojčata z Vídně, které vedle celoživotního rodinného pouta spojuje i vášeň pro elektronickou hudbu. Definice jejich zvuku balancuje na pomezí trip hopových beatů a zkreslených synťákových ploch, které propojují křehké, emocemi nabité vokály. Na hudebním poli se Mynth začali prosazovat krátce po vydání EP "Polar Night", které stvořili v hlubinách norské zimy. Debutové album "Plaat" na sebe pak již nenechalo dlouho čekat. V roce 2015 se tak stali jedněmi z nejvýraznějších nováčků na rakouské hudební scéně. Momentálně mají za cíl dostat se za rámec německy mluvících zemí do povědomí mezinárodního publika.

VIYU je slovenské duo pendlující mezi Prahou a Berlínem. Jejich temnou synthpopovou tvorbu ovlivnily mimo jiné drogy, zima a fakt, že kytara zatěžuje při hraní ramena víc než synťák. Po delší pauze způsobené narozením dcery jednoho ze členů se dostávají zpět do zajetých kolejí a postupně dokončují další EP. Brzy vypustí i zbrusu nový klip, který už je hotový. Když se zadaří, přijde také album.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY