Kultovní The Underground Youth vystoupí ve smíchovském klubu Underdogs'

27.02.2018 15:50 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Underground Youth vystoupí v Praze v pátek 2. března. Předkapelami budou post-punkoví Suir z Frankfurtu a post-rockoví Flash The Readies z Olomouce. Praha je první zastávkou nadcházejícího turné, které se jinak odehraje ve dvaceti velkých městech Evropy. V Čechách již vystoupili v Rock Café, Kabinetu Múz v Brně a v roce 2017 vyprodali Café V lese. Jejich třetí pražský koncert se uskuteční v undergroundovém prostoru Underdogs' na Smíchově.

S originální směsí temně psychedelických, příjemně vábivých, post punkových tónů odjela kapela několik dlouhých turné po Evropě. V minulém roce se přesídlila do Berlína, mají totiž rádi berlínskou atmosféru a inspiraci. Kromě inspirace Berlínem, která doprovázela už poslední album "What Kind Of Dystopian Hellhole Is This?", se ale nechávají inspirovat také kinematografií a literaturou. Pokud bychom hledali inspirace z hudebního světa, pak jsou to bezpochyby The Brian Jonestown Massacre, Spacemen 3, The Velvet Underground, nebo Nick Cave a Bob Dylan.

Jako předkapela se představí duo Suir založené ve Frankfurtu. V neustálé souhře kytar a syntetizérů podporované minimalistickými elektronickými drumbeaty a melancholickými texty, produkují atmosférickou kinematografickou hudbu. Tento sametový, hluboký zvuk se pohybuje mezi post-punkem, shoegaze, dark wave a art-punkem.

Z českých kapel přijali pozvání Flash The Readies. Olomoucká post-rocková kapela není na pódiu žádným nováčkem. Po více než deseti letech hraní vydali v roce 2016 čtvrté album "Kayos" na belgickém labelu Dunk! a asijském labelu Weary Bird. V minulém roce odjeli své první čínské turné. Koncert Flash The Readies se noří v postapokalyptických hlubinách a doprovází ho unikátní live VJing. Koncert The Underground Youth se uskuteční v pátek 2. března v Underdogs' na adrese Nádražní 3, Praha 5, Smíchov (součást konceptu Eternia). Vstupenky jsou v prodeji za 300 Kč na Goout.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY