Alice Glass vyhrála soud s Ethanem Kathem, jehož obvinila ze zneužívání

26.02.2018 19:28 - Simona Knotková | foto: facebook interpreta

Alice Glass opustila Crystal Castles v roce 2014. Už tehdy bylo z jejího prohlášení jasné, že na vině jsou především personální neshody se spoluhráčem Ethanem Kathem. Pod vlivem kampaně Me Too je zpěvačka loni v říjnu dále rozvedla a muzikanta obvinila ze sexuálního a psychického zneužívání.

Kath se proti veškerým nařčením ohradil a na Glass podal žalobu za pomluvu. Slavit ale nakonec může zpěvačka. Podle jejího oficiálního Twitteru soud rozhodl v její prospěch.

"Dnes jsem vyhrála soud! Žaloba na mou osobu byla zamítnuta! Děkuji vám za lásku a podporu, kterými jste mě během tohohle hnusného procesu provázeli. Tohle je vítězství pro všechny další oběti ze zemí, kde násilníci využívají soudní systém, aby mohli oběti šikanovat a umlčovat je. NEBUDEME UMLČENÍ," napsala si na sociální síť.

Podle její dřívější výpovědi ji zakladatel kanadského elektronického projektu nutil k sexu, neustále ji kontroloval a daleko nezašel ani pro fyzické násilí. "Nemohla jsem mít ani svůj vlastní telefon nebo kreditku. Rozhodoval o mých kamarádech, četl mé soukromé e-maily, omezoval můj přístup k sociálním médiím, kontroval, co jsem jedla. Nadával mi, křičel na mě, říkal mi, že jsem jenom vtip, že lidé na našich show se zajímají jen o jeho hudbu a že já ničím skupinu. Vysklil dveře, aby mě zastrašil, zamykal mě v pokojích. Říkal mi, že kvůli svému feminismu jsem terčem pro násilníky a on jediný mě může ochránit. Vyhrožoval, že pokud s ním nebudu spát, nezůstanu v kapele," stoji mimo jiné ve veřejném prohlášení Glass.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY