Xavier Rudd vyjíždí na turné, na které fanoušci nikdy nezapomenou

23.02.2018 12:54 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Australský písničkář, multiinstrumentalista a bojovník za lidská práva Xavier Rudd přijede do Prahy se svou chystanou deskou "Storm Boy". Představí ji 1. října v Paláci Akropolis. Vstupenky za 550 Kč budou v prodeji od středy 28. února na fource.cz, GoOut.cz a v síti Ticketpro.

Xavier Rudd, multiinstrumentalista s australsko-nizozemskými kořeny, začal tvořit hudbu již na konci devadesátých let. Do širšího povědomí se dostal v roce 2002 vydáním debutového alba "To Let" obsahující také píseň "The 12th Of September", kterou napsal v reakci na teroristický útok na světové obchodní centrum 11. září 2001. Od té doby vydal osm studiových alb a stejný počet živých desek.

Jako aktivista a bojovník za lidská práva a práva Aboriginců se ve své tvorbě těchto témat často dotýká, stejně tak jako témat spirituality, lidskosti a životního prostředí. Po poslední studiové desce z roku 2015 nyní přichází s nejnovějším singlem "Walk Away", který je první ochutnávkou z chystaného devátého alba "Storm Boy". S ním vyrazí v druhé polovině tohoto roku na světové turné a slibuje, že toto bude rok, na který jeho fanoušci nikdy nezapomenou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY