Tony Levin a jeho Stick Men zahrají v Lucerna Music Baru

26.02.2018 14:35 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

V rámci svého evropského turné vystoupí v úterý 13. března v pražském Lucerna Music Baru kapela Stick Men. Ta je uskupením kolem vynikajícího instrumentalisty Tonyho Levina.

Skupina produkující progresivní rock s nádechem experimentu vznikla v roce 2007, po vydání sólové desky Tonyho Levina s názvem "Stick Man". Produkce souboru je postavena na nástrojovém propojení tzv. Chapman sticků a bicích, od čehož je odvozen samotný název souboru.

Chapman stick, muzikantsky zkráceno pouze na stick, je až dvanáctistrunný elektrický nástroj umně kombinující melodiku kytary a baskytary. Umožňuje mu to rovnoměrné rozdělení strun na melodické a basové se speciálním laděním. Kombinace těchto dvou instrumentů umožňuje zcela unikátní a ničím nenapodobitelný zvuk.

Trojce hudebníků se skládá ze členů rytmické sekce King Crimson Tonyho Levina (baskytara, Chapman stick) a Pata Mastelotta (bicí). K nim se po odchodu Michaela Berniera přidal multiinstrumentalista Markus Reuter, který je známý svou spoluprací na mnoha fúzích v oblasti jazzu, art či prog rocku. Kapela má na kontě pět alb, z nichž poslední "Prog Noir", kterému je věnováno zmíněné turné, vyšlo v roce 2016.

Živé vystoupení tohoto instrumentálně zručného tria dává velký prostor pro improvizace. Stylově se jeho hudba pohybuje v oblasti art a prog rocku s přesahem do progresivního metalu, což slibuje návštěvníkům tohoto koncertu skutečně silný zážitek. Začátek akce je stanoven na devatenáct hodin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY