SOPHIE servíruje progresivní elektronickou nálož "Faceshopping"

26.02.2018 15:41 - Jaroslav Hrách | foto: facebook interpreta

Britská producentka SOPHIE je v posledních pár letech jednou z nejvýraznějších LGBT postav elektronické scény. Má za sebou řadu spoluprací s velkými hvězdami jako Madonna, Charli XCX ("Vroom Vroom"), Nicki Minaj, či Vince Staples. Před třemi lety vydala kolekci singlů pojmenovanou "PRODUCT", která obsahuje hity jako "LEMONADE" či "BIPP" (pokud neznáte, ihned to napravte, protože to fakt stojí za to).

SOPHIE momentálně pracuje na svém debutu, který ponese název "Whole New World". Jedná se rozhodně o jednu z nejočekávanějších desek letošního roku, alespoň co se týče progresivní elektronické hudby. Do obchodů by se měla dostat během března.

Z chystané nahrávky už dřív vyšly dva singly. První "It's Okay to Cry" představuje velmi silnou a intimní baladu, jejíž název je vševypovídající. Následující "Ponyboy" stojí na opačném hudebním břehu. Bouřlivý a sekaný beat doplňuje skvělý videoklip s výraznou choreografií.

SOPHIE před pár dny vypustila na internet již třetí singl "Faceshopping". Jeho krátký instrumentální koncept představila již v roce 2016, následně byl společně s vokály Cecile Believe (sólový projekt muzikantky Caila Thompson-Hannant, dříve známý pod názvem Mozart’s Sister) premiérově odehrán v říjnu na akci "Open Beta". "Faceshopping" je hudebně opět mnohem dál, nabízí ještě údernější beat plný syntetických zvuků, plechových úderů a zvučného rámusu. V polovině navíc skladba přechází do líbivého vokálu, úplně naruší původní melodii a vytváří zdání, že se jedná o jinou skladbu. Nejsilnějším momentem písně je pak návrat zpět k původní hudební lince. Snad se dočkáme i videoklipu, protože tenhle song by si ho určitě zasloužil.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY