Andrew Lloyd Webber slaví sedmdesátiny kompilací "Unmasked: The Platinum Collection"

22.02.2018 18:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Andrew Lloyd Webber letos slaví sedmdesátiny a podobně jako Elton John na "Diamonds" loni na podzim slaví tohle jubileum kolekcí "Unmasked: The Platinum Collection". Objevují se na ní především hity, kterých Webber napsal ohromné množství. Melodie z muzikálů typu "Cats", "Jesus Christ Superstar", "The Phantom Of The Opera" nebo "Sunset Boulevard" zde zpívá první liga světového popu -
Andrew Lloyd Webber - Unmasked
© facebook interpreta
Beyoncé, Gregory Porter, Lana Del Rey nebo Madonna.

Jeden z nejznámějších skladatelů světa uvedl svůj první muzikál "Joseph And The Amazing Technicolor Dreamcoat" v roce 1968. Nechybí ani jeho zatím poslední dílo "School Of Rock". Součástí kolekce jsou i nové verze známých písní a zcela nové orchestrální suity. "Andrew je ikona nejenom muzikálů, je rovněž ikonou hudby, naší kultury a vůbec celého lidstva," vyznal se ze svého obdivu Gregory Porter, který zde zpívá skladbu "Light At The End Of Tunnel" ze "Starlight Express". Jako lahůdka je tu "Learn To Be Lonely", kterou Beyoncé za doprovodu Webberova klavíru zazpívala na Academy Awards v roce 2005.

"Unmasked: The Platinum Collection" je dostupné jako 2CD a 4CD edice. 4CD obsahuje exkluzivní čtyřicetistránkovou knihu, v níž divadelní kritik Michael Coveney přibližuje každou skladbu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY