Temná romantika pro taneční parket: Primordial představují druhý singl z nové desky

23.02.2018 17:42 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Irští metalisté Primordial představují druhý singl ze svého nového alba "Exile Amongst the Ruins". To vyjde 30. března a kapela je přiveze představit i do Prahy - 21. dubna vystoupí v Paláci Akropolis. Na koncertě ji doprovodí žánrově spřízněné spolky Moonsorrow a Der Weg Einer Freiheit.

Novinka nese název "To Hell or the Hangman" a skupinu zachycuje v nebývale civilní formě. Tentokrát nejsou na obličeji frontmana A. A. Nemtheanga potřeba žádné warpainty, záběry na kapelu ve studiu jsou střídány náladotvornými scénami ze syrové irské divočiny, hřbitovů a vesnic. Jednoduché, ale dokonale funkční.

Ve skladbě se muzikanti nechali inspirovat skutečným příběhem. Zpěvák k tomu poznamenává: "V roce 1493 byl Walter Lynch oběšen vlastním otcem, starostou ve městě Galwayon, za vraždu mladého španělského šlechtice, který byl u nich na návštěvě. Španěl se tam zamiloval do mladé dívky jménem Agnes a v rámci žárlivého záchvatu jedné noci Walter Španěla zabil. To pokračovalo lynčováním, poprava tak nemohla pokračovat obvyklým způsobem. Tak James vzal svého syna a vlastnoručně ho pověsil z okna do ulice." Temný příběh doprovází výrazná, tepající rytmika. "Temná romantika určená pro taneční parket?" ptá se kapela.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY