Instinct ve skladbě "Človek" inspiruje lidi

19.02.2018 15:17 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Instinct vydal loni své debutové album "Na inzerát" a nyní z něj zveřejňuje už sedmý singl "Človek". Kapela je zvláštní tím, že je napůl česká a napůl slovenská. Bojuje o fanoušky hodně srdnatě, zvlášť když má výhodu velkého vydavatelství za zády a loňského stadionového turné s Elánem. Nic by jim to však nebylo platné, kdyby neměli v zásobě dobré písničky.

Lyric video "Človek" vzniklo k písni, která byla na album dodělána jako poslední a podle kapely je tou nejlepší. Energie a melodičnost z ní čiší, ostatně jako z celé slušné debutové desky. "Když jsem si přečetl text, hned mě zaujal, protože jsem v něm cítil něco silného, něco, co by se měli lidé dozvědět, protože v něm bylo tolik pravdivých myšlenek, nad kterými by se měl každý zamyslet," tvrdí kytarista Miro Maršík. Aby ne, když je jeho autorem Ľubomír Zeman, známý díky spolupráci právě s Elánem nebo s Vašem Patejdlem.

Skladbu produkoval Ondřej Žatkuliak v pražském Rooftop studiu. "Díky singlu 'Človek' jsme poznali skvělou ženu plnou optimismu, která bojuje s rakovinou a je jasným příkladem výroku 'Žiješ len raz, nech to má spád'. Přes všechny možné překážky bojuje, směje se a je pro nás velkou inspirací. Při poslechu skladby mě jednou napadlo, že nám psala, jak jí naše hudba pomáhá v boji se zákeřnou chorobou, a proto jsme se s chlapci rozhodli vzít ji s sebou jeden den na festival a prožít ho celý s námi," vzpomíná zpěvák Lukáš Ciho. Nový singl však udělá určitě radost nejen této ženě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY