Richie Sambora a Orianthi ukazují na "Making History" ohromný, ale nevybroušený potenciál

11.03.2018 11:12 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Richie Sambora a Orianthi jsou netradičním a stále ještě novým úkazem na rockové scéně. Mix mládí a zkušeností, legendy a dravosti a ohromného talentu. Díky svému partnerskému vztahu jsou i inspirací jeden pro druhého a vzájemnými tahouny. Druhé EP "Making History" je předzvěstí očekávaného debutu. Jaké je?
6/10

RSO - Making History

Skladby: Making History, We Are Magic, Walk With Me, Together On The Outside, I Don't Wan't To Have To Need You Now
Vydáno: 15.12.2017
Celkový čas: 22:13
Vydavatel: BMG
Zatímco z Bon Jovi se postupem času stává obyčejná popová parta, bývalý hlavní kytarista a spoluautor mnoha jejich hitů Richie Sambora nabírá se svou partnerkou Orianthi Panagaris nový směr. Orianthi je výtečnou kytaristkou, která měla hrát s Michaelem Jacksonem na jeho nakonec neuskutečněném turné "This Is It", následně se s ní spojily takové veličiny jako Alice Cooper, Santana, Steven Tyler či Steve Vai.

Sambora už během třiceti let strávených v legendární formaci dokázal svůj instrumentální i pěvecký talent, ohromnou sílu a chuť, se kterou zpívá, a Orianthi mu velmi zdatně sekunduje, lépe řečeno je mu rovnocennou partnerkou. Oba nyní znovu spojili své skladatelské, pěvecké i hráčské nadání a vzniklo z toho další EP, které je předzvěstí debutového společného alba. To má vyjít ještě letos na jaře.

Vybírat mají rozhodně z čeho, neboť deska obsáhne skladby z obou zatím vydaných EP, navíc mají RSO natočených ještě 25 kusů a k tomu přes sedmdesát dalších napsaných. Je dobře, že stylově jsou dost rozmáchlí, a i když mají určité rockové mantinely, nechybí ostrý hardrockový nástup v titulní skladbě, elektronika ve "We Are Magic", nádech country ve "Walk With Me" a jasně slyšitelný Alice Cooper v "Together On The Outside".

Spolupráce oběma svědčí ohromně, ať už se to týká sladění hlasů, rozdělení pěveckých i kytarových partů či skladatelského umu. Sambora si za svůj život prošel vzestupy i pády, s Bon Jovi prodal přes 130 milionů desek a nyní se už nemusí nikam hnát. Spoluhráčka a životní partnerka Orianthi je však pro něj ohromnou inspirací a dá se věřit tomu, že pro talentovanou rodačku z Austrálie musí být čest hrát a spolupracovat s takovou legendou. Tenhle vzájemný motor je však může vynést i do mnohem větších výšek, než se to děje na tomhle EP. A docela by se na to dalo i vsadit.

P. S.: Dne 9. února vyšel další singl "I Got You Babe/Forever All The Way". Tak snad čekání na první desku nebude už dlouho trvat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY