Brutal Assault připomíná loňský ročník trojicí live videí

19.02.2018 10:27 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Do začátku třiadvacátého ročníku tuzemského svátku tvrdé muziky, festivalu Brutal Assault, zbývá necelý půlrok. Na soupisce utěšeně přibývají jména ze všemožných metalových žánrů a subžánrů. A jak už je poslední roky zvykem, pořadatelé průběžně připomínají uplynulý ročník profesionálně vypravenými live videi, která připomínají loňskou atmosféru. V posledních týdnech už taková videa pustili do světa tři. V první várce potěší fanoušky metalcoru, black metalu s jižanskou příchutí a hardcoru, ale další kousky budou určitě přibývat a bezesporu dojde i na jiné styly. Pojďme se na ně podívat.

Metalcoroví Miss I May z amerického Ohia se na scéně pohybují ani ne desetiletí, přesto patří ve svém ranku k jistotám. S přehledem to předvedli i na Brutal Assaultu. Tvrdé vokály se přirozeně snoubí se vzletnými melodickými refrény i řevem Leviho Bentona. A ohlas v publiku je silný, včetně řady plavců davem. Jejich festivalou premiéru video zachycuje velmi důkladně, s veškerou energií, která proudí oběma směry.

Řekové Rotting Christ vloni vystoupili po vpravdě legendární průtrži mračen. Na kost promoklé publikum si však užilo set, na který se určitě bude ještě dlouho vzpomínat. Za trpělivost je kapela, která letos oslavila třicet roků na scéně, odměnila šlapajícím vystoupením, v kterém se spojovala blacková temnota s mystickou vzletností domoviny těchto řeckých chasníků.

Terror jsou představiteli klasického losangeleského hardcoru. Naštvanost až za hrob, úderné riffy v nezastavitelném tempu, pěvecké dialogy mezi zpěvákem Scottem Vogelem a zbytkem kapely. Všechno je na svém místě. A i když bylo očividně horko, kapele to nezabránilo v tom, aby ze sebe vydala všechno.

Dvacátý třetí ročník festivalu Brutal Assault se koná od 8. do 11. srpna v pevnosti Josefov v Jaroměři. Mezi zatím ohlášená jména patří polská sebranka Behemoth, nesmiřitelní kritici amerického establishmentu Ministry nebo Wardruna, která oprašuje starou severskou hudbu a dává jí moderní kabátek.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY