Legend Of The Seagullmen se namísto plavení za dobrodružstvím drží u břehu

23.02.2018 08:31 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Legend Of The Seagullmen jsou další z řady superskupin. Tuto tentokrát tvoří třeba bubeník Danny Carey z Tool či kytaristé Brent Hinds z Mastodon a Dimitri Coats z Off!. Na "Legend Of The Seagullmen" se rozhodli představit téměř bájný muzikálový příběh z prostředí širých oceánů v syrovém metalovém pojetí.
5/10

Legend Of The Seagullmen - Legend Of The Seagullmen

Skladby: We Are The Seagullmen, The Fogger, Shipswreck, Curse Of The Red Tide, Legend Of The Seagullmen, The Orca, Rise Of The Giant, Ballad Of The Deep Sea Diver
Vydáno: 9.2.2018
Celkový čas: 37:00
Vydavatel: Dine Alone Records

Legend Of The Seagullmen vznikli už v roce 2015, ale až do teď měli na kontě jen dvě oficiální písně "Ship Wreck" a "The Deep-Sea Diver". Obě nakonec našly cestu i na debutové eponymní album. Co vlastně čekat od metalových harcovníků, jakými jsou členové zvučných uskupení Tool či Mastodon? Album trochu klame a ani po poslechu není úplně zřejmé, zda je to celé vlastně takový sranda projekt, nebo hudebně zcela vážně pojaté dílo. Deska překvapí plnou řadou zvuků dokreslujících atmosféru výprav na moře. Filmovost písní tak podtrhává praskání dřevěné lodi, šplouchání vln nebo kvílení větru. Hudba samotná nabízí zemitý metal zasazený někam mezi stoner a heavy odnože.

Zatímco úvod je spíš rozpačitý a skladby "We Are The Seagullmen" a "The Fogger" nenaznačují, že by superskupina skrývala významnější potenciál, balada "Curse Of The Red Tide" díky působivé gradaci nabídne pravé překvapení. Ve zbytku stopáže se pak střídají svižnější kousky s klidnějšími, ale zvukově se Legend Of The Seagullmen drží stále stejného syrového hevíku. Právě dřevní zvuk v kombinaci z filmovostí a až teatrálností příběhu působí až příliš kontrastně. Mýtické texty společně s vesměs průměrným metalem dělají dojem spíš vysněného projektu pro pobavení než váženého díla. Debut této superskupiny tak vyznívá trochu rozpačitě a nedotaženě. Pro fanoušky citovaných kapel to ale může být příjemné zpestření.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY