shop.musicserver.cz
Nové desky 6-7/2018 - od Franz Ferdinand přes Padesát odstínů svobody po Roberta Planta

Nové desky 6-7/2018 - od Franz Ferdinand přes Padesát odstínů svobody po Roberta Planta

Vydáno: 19.02.2018 06:59 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

V posledních dvou týdnech se většina slavnějších jmen seskupila především na soundtracku k filmu "Padesát odstínů svobody" a doplní je pouze Robert Plant se živákem a Franz Ferdinand. Debutovat bude Ir Rejjie Snow, Kanaďanka Elise LeGrow, rekapitulují Toto, vrací se čeští Vees a Laurie Anderson se spojila s Kronos Quartet.

Pokud se v pondělí 19. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Různí - Fifty Shades Freed (soundtrack) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / electro pop

Různí - Fifty Shades Freed (soundtrack)
Filmová série na motivy románu E. L. James se dostala do svého finále a 9. února vstoupil snímek "Padesát odstínů svobody" do světových kin a s ním do obchodů s hudbou také stejnojmenný soundtrack. Na něm najdete hned dvaadvacet skladeb, o které se postarali například Hailee Steinfeld & BloodPop®, Liam Payne & Rita Ora, Black Atlass, Whethan & Dua Lipa, Julia Michaels, Bishop Briggs, Sabrina Claudio, Miike Snow, Shungudzo, Jessie J, Sia, Samantha Gongol a autor scénické hudby Danny Elfman. Krom toho soundtrack znovu připomene i hit Ellie Goulding z prvního dílu "Love Me Like You Do". Seznam všech skladeb a také ukázky můžete zkoumat na Supraphonline.cz.


Franz Ferdinand - Always Ascending (GL)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní indie rock

Franz Ferdinan - Always Ascending
Skotští rockeři Franz Ferdinand připravili pro své posluchače novou, v pořadí pátou studiovku "Always Acending". Poprvé se na ní podíleli kytarista Dino Bardot a multiintrumentalista Julian Corrie, jenž vládne klávesám, kytaře a syntezátoru. Muzikanti se rozhodli vydat nahrávku, která se od ostatních diametrálně liší. Přispěl k tom i fakt, že na nahrávání dohlížel producent Phiippe Zdar, známý ze spolupráce mimo jiné i s Beastie Boys. Skladby vznikaly během minulého roku ve Skotsku, nahrávání trvalo dva týdny. Mají vás zasáhnout nejprve do srdce a pak do mozku. Jestli tomu tak skutečně je, posuďte se sami poslechem kousku "Feel The Love Go". Naživo si nové písně budete moct vychutnat 9. března v pražském Foru Karlín.


Laurie Anderson & Kronos Quartet - Landfall (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní vážná hudba / experimentální hudba / minimalismus

Laurie Anderson & Kronos Quartet - Landfall
Americká hudební experimentátorka Laurie Anderson je známá tím, že často ve své hudbě reflektuje nejrůznější světové události. Její nové album "Landfall" bude dalším v pořadí a je inspirované jejími zážitky s hurikánem Sandy. Ve tvorbě a nahrávání ovšem nezůstala sama - spojila se slavným smyčcovým kvartetem Kronos Quartet. Řádění tropické bouře v roce 2012 shrnuli v celkem třiceti převážně instrumentálních kompozicích, místy doplněných mluveným slovem, v němž pětice experimentuje s vážnou hudbou, elektronikou a minimalismem. Více informací a ukázky v různých podobách nabízejí stránky nakladatelství Nonesuch, kde nahrávku seženete i hi-res kvalitě nebo na vinylu.


Tip týdne

Elise LeGrow - Playing Chess (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: blues rock / jazz / soul / rock'n'roll

Elise LeGrow - Playing Chess
Z Kanady k nám přichází zpěvačka Elise LeGrow, která na sebe poprvé upozornila v roce 2009 na festivalu NXNE v Torontu. O několik let později bodovala doma s písní "No Good Woman", ale na její debutové album se čeká už od konce předloňského roku. Jednatřicetiletá hudebnice bývá v zahraničí zařazovaná do žánru adult contemporary, ovšem výstižnější bude, když vám prozradíme, že míchá řadu stylů od blues, rocku přes soul a jazz až k rock'n'rollu a koření je svým nakřáplým hlasem. Její debut dostal název "Playing Chess" a přinese celkem jedenáct písniček, z nichž některé uslyšíte na jejím YouTube.com kanále.


Rejjie Snow - Dear Annie (Warner Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: hip hop

Rejjie Snow - Dear Annie
Irského hip hopového umělce a producenta Alexandera Anyaegbunama, který si říká Rejjie Snow, mohli čeští fanoušci poprvé zaznamenat již před zhruba dvěma roky, kdy v Praze předskakoval Madonně. Od té doby vydal jeden mixtape a dvě EP, ale stále se čekalo na jeho dlouhohrající debut. Čekání skončilo nyní s vydáním alba "Dear Annie", pro nějž ovšem připravil hned dvacítku skladeb a kde je zřetelně cítit inspirace nahrávkou "Black Radio" Roberta Glaspera. Jeho hip hop tedy velmi ovlivňují soul, jazz a r'n'b a také řada hostů jako Dana Williams, Krondon, Cam O'Bi, Caroline Smith, Anna Of The North, Ebenezer nebo Micah Freedman. Celé album už nyní sdílí Rejjie Snow na svém Soundcloudu.


Lonely Robot - The Big Dream (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní pop

Lonely Robot - The Big Dream
Lonely Robot je poslední sólový projekt Johna Mitchella, který je známý jako producent a zvukový inženýr. Připravil novou nahrávku s titulem "The Big Dream". Obstaral na ní vokální party a všechny instrumenty kromě bicích. Ty nahrál Craig Blundell. Nechybí ani host - tentokrát bývalý zpěvák Touchstone Kim Seviour, kterého uslyšíte v kousku "Why Do We Stay?". "Mou hlavní inspirací při tvorbě této desky byly sci-fi filmy a atmosférické soundtracky, které je doprovází," prozradil skladatel.


Robert Plant - Live At David Lynch’s Festival Of Disruption (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: alternativní rock

Robert Plant - Live At David Lynch’s Festival Of Disruption
Bývalý frontman Led Zeppelin o sobě nechává v posledních letech docela pravidelně slyšet. Společně s The Sensational Space Shifters vydává živý záznam z koncertu "Live At David Lynch's Festival Of Disruption", jenž odehrál 9. října v losangeleském The Theatre At Ace Hotel. Bylo zcela vyprodáno a ti, kteří měli to štěstí tam být, se dočkali naživo i slavných kousků Led Zeppelin jako "Black Dog" a "Bay I'm Gonna Leave You" společně s písničkami z Plantovy desáté studiovky "Lullaby And The Ceaseless Roar". Živák je k dostání na DVD a také v digitálních formátech.


Toto - 40 Trips Around The Sun (Sony Music)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: poprock

Toto - 40 Trips Arond The Sun
Čtyřicítka je velká věc a osazenstvo formace Toto se rozhodlo nenechat kulaté jubileum jen tak bez povšimnutí. A tak muzikanti vydávají kolekci toho nejlepšího s titulem "40 Trips Around The Sun" se sedmnácti skladbami, mezi kterými najdete i tři doposud nevydané kousky. Konkrétně jde o "Alone", "Struck By Lightning" a "Spanish Sea". V poslední zmiňované uslyšíte navíc již zesnulé členy formace Jeffa Porcara a Mikea Porcara.


Vees - No Way Back (Tranzistor)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: indie rock

Vees - No Way Back
Jihočeské trio Vees, které tvoří basák a zpěvák Jan Bernard Vaněček, bubeník František Vácha a kytarista a zpěvák Matěj Vodička, vydalo své debutové album "Foe Dry" v roce 2012, a o rok později následovalo EP "Golden Preview". Nyní kapela přichází s novým albem "No Way Back", jehož vznik nebyl jednoduchý. Hned několikrát přišli o své nástroje kvůli opakovaně vykradené zkušebně, problémy se nabalovaly a natáčení se odkládalo. Čas však dobře využili, získali nové podněty a dovolili si zvukové experimenty. Dvanáct písniček s osobními texty o ženách i chaosu světa a vícehlasy nahráli v budějovickém studiu Českého rozhlasu a Studiu Golden Hive Prague. O mix a mastering se postaral Michal Šťastný známý například ze skupiny Sunshine či ze spolupráce se skupinou Killing Joke. Prvním singlem se stal "Meat Song" s hororovým videoklipem a zbytek písniček uslyšíte v ukázkách na Supraphonline.cz.


Alex Aiono - Tour Fanzine (EP) (Universal)
web / facebook.com / Deezer / psali jsme
žánr: pop / r'n'b

Alex Aiono - Tour Fanzine (EP)
Americký zpěvák, producent a populární YouTuber Martin Alexander Aiono, který si říká jednodušeji Alex Aiono, se vrhnul na hudební kariéru před pěti lety, kdy vydal EP "Young & Foolish". Následovalo několik mashupů a dva roky později i spolupráce s Conorem Maynardem, která mu vloni přinesla nahrávací smlouvu s Interscope Records. Už na sklonku minulého roku měl vyjít debut, ale tento dvaadvacetiletý mladík, který má maorské a samojské kořeny a umí hrát na kytaru, piano, basu i bubny, své fanoušky ještě napíná a přináší pouze pětipísňové EP "Tour Fanzine", na kterém si zahostoval i T-Pain a Trinidad Cardona. Poznávat se s Aionem můžete na YouTube kanálu.


Dále vychází:

Alliage Quintett - Lost In Temptation (Sony Music)
Bear Mccreary - Outlander: Season 3 (soundtrack) (Sony Music)
Collegium Musicum Pragensae, Prague Symphony Orchestra, František Vajnar - Družecký, Vent & Vranický/ Lovecká Hudba Starých českých mistrů (Supraphon)
Czech Ensemble Baroque, Roman Válek - Richter, F. X. Te Deum, Exsultate Deo, Hobojový Koncert (Supraphon)
Feed The Rhino - The Silence (Sony Music)
Gogo Penguin - A Humdrum Star/Jewel (Universal)
Gogo Penguin - A Humdrum Star/Mintpack/Lt (Universal)
Choir - Artifact - The Unreleased Album (Warner Music)
Juilliard String Quartet - Juilliard String Quartet - The Complete Epic Recordings (Sony Music)
Natasha Barnes - Real (Sony Music)
Nuria Rial - Vocalise (Sony Music)
Různí - 1968 / 50 Hitů roku naděje a zrady (Supraphon)
Různí - Mozart In The Jungle, Season 4 (An Amazon Original Series Soundtrack) (Sony Music)
Různí - Trance 100 - 2018 (Sony Music)
The King's Singers - The King'S Singers - The Complete RCA Recordings (Sony Music)
Way Of Changes - Reflections (Mystic Production)

Vychází na vinylu:
A.R. Rahman - The Essential A.R. Rahman (Sony Music)
Danny Elfman - Justice League (soundtrack) (Sony Music)
Falco - Donauinsel Live 1993 (Sony Music)
George Ezra - Paradise (Sony Music)
Gogo Penguin - A Humdrum Star (Universal)
Gogo Penguin - A Humdrum Star/Colour/Ltd (Universal)
Laurie Anderson & Kronos Quartet - Landfall (Warner Music)
Luther Vandross - Never Too Much (Sony Music)
Marduk - Plague Angel (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Marduk - Warschau (Re-Issue 2018) (Sony Music)
Miley Cyrus - Younger Now (Sony Music)
Riccardo Muti & Wiener Philharmoniker - Neujahrskonzert / New Year's Concert 2018 (Sony Music)
Toto - 40 Trips Around The Sun (Sony Music)

Reedice:
Sir Simon Rattle - Leonard Bernstein - Wonderful Town (Warner Music)

NÁZORY
  • Lonely Robot (Miloš Janecký, 19.02.2018 07:39) Reagovat

    Album Lonely Robot- The Big Dream bylo vydáno 28.4.2017.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Niall Horan, Tommy Lefroy, Sportovní hala Fortuna, Praha, 17.3.2024
Naživo: Niall Horan si v Praze ječící dav dívek omotal kolem prstu Niall Horan se během jednoho roku již podruhé představil v České republice. Už loni patřilo jeho vystoupení na festivalu Colours Of Ostrava mezi ta povedená a své hudební nadání spojené s pokorou a úžasnou bezprostředností v Praze... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 19:30 v sekci Naživo
Róisín Murphy, Forum Karlín, Praha, 17.3.2024
Naživo: Róisín Murphy odehrála ve Foru Karlín vynikající koncert Róisín Murphy zamířila opět do Prahy, tentokrát do Fora Karlín. Irská zpěvačka, známá svým unikátním vokálním projevem a vizuálním stylem, přenesla přítomné do světa tanečních rytmů a elektronických experimentů. Dostalo... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 10:00 v sekci Naživo
Ariana Grande - Eternal Sunshine 8/10
Recenze: Ariana Grande se na albu “Eternal Sunshine” otevřeně vyrovnává s rozvodem a následným smířením Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu... čtěte zde
Vydáno: 18.03.2024 00:00 v sekci Recenze
Jason Derulo - Nu King 3/10
Recenze: Na desce "Nu King" Jasona Derula kvantita výrazně vyhrává nad kvalitou Kdyby Jason Derulo počkal ještě rok, uběhlo by deset let od vydání jeho posledního studiového alba. Uplynulou dekádu nás zásobil nepřeberným množstvím různých singlů, na které navázal deskou "Nu King". Zjevným cílem bylo toto... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 16:30 v sekci Recenze
Mirai ft. Majk Spirit - čas rány zahojí 3/10
Video: Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány... čtěte zde
Vydáno: 17.03.2024 10:00 v sekci Audio / Video | Video
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Nové desky 7/2024 - od Jennifer Lopez přes Idles po Jasona Derula (21.02.2024 22:39)
- Nové desky 6/2024 - od Thoma Artwaye přes Zaru Larsson po Ushera (14.02.2024 21:31)
- Nové desky 5/2024 - od Kateřiny Marie Tiché přes L Devine po Kirina J Callinana (07.02.2024 16:00)
- Nové desky 4/2024 - od Jamese Arthura přes The Smile po Dymytry (31.01.2024 21:27)
- Nové desky 3/2024 - od Green Day přes B-Side Band po Sleater-Kinney (24.01.2024 21:30)
- Nové desky 1-2/2024 - od The Vaccines přes Magnum po Kali Uchis (17.01.2024 08:30)
- Nové desky 50/2023 - od Play$tation Princess přes Therion po devadesátku Willieho Nelsona (27.12.2023 16:30)

ALBUM TÝDNE 12/2024

Ariana Grande
Eternal Sunshine

Rok 2024 bude bezpochyby opět patřit drobounké krásce Arianě Grande. Na podzim ji čeká premiéra filmové verze slavného muzikálu "The Wicked", kde si rovnou střihne hlavní roli. A taky je v období, kdy je čerstvě po rozvodu, takže tu máme opět jedno terapeutické porozchodové cvičení s názvem "Eternal Sunshine".

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Út 19.03.
Katapult (CZ) (Forum Karlín, Praha)
Pá 22.03.
Ewa Farna (CZ) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Jason Derulo (US) (O2 arena, Praha)
Ne 24.03.
Mother Mother (CAN) (Forum Karlín, Praha)
Ne 24.03.
Giant Rooks (DE) (Roxy, Praha)
Po 25.03.
Only The Poets (UK) (MeetFactory, Praha)
Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber Prince The Prodigy Vladimír Mišík Karel Gott Queen AC/DC Adele Sophie Ellis-Bextor Taylor Swift Kabát Lucie Vondráčková U2 Madonna Dua Lipa Rush Kryštof Bono Mirai Billie Eilish
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu