Supraphon přináší na exkluzivní dvojkompilaci "1968 / Padesát hitů roku naděje a zrady"

14.02.2018 14:13 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Právě letos je to půl století od památného roku 1968. Ten se vryl do paměti nejen kvůli okupaci, slavnému vítězství hokejistů nad Sovětským svazem na olympiádě v
Různí - 1968 - 50 hitů roku naděje a zrady
© facebook interpreta
Grenoblu, ale také spoustou skvělé muziky, která tehdy vznikla. Proto Supraphon vydává dvojkompilaci s příznačným názvem "1968 / 50 hitů roku naděje a zrady".

Už název naznačuje rozmanitost dvojdisku. Výběr písní dostal na starost Miloš Skalka. "Složité bylo především rozhodnout, které písničky oželet. Rok 1968 byl, stejně jako prakticky celá druhá polovina šedesátých let, doba nesmírně blahodárná a múzám přející, a to nejen v muzice. Všechno pak na dlouhých dvacet let skončilo v okamžiku, kdy tehdejší mocní země - podpořeni ve svém úsilí ruskými tanky a 'pevnou ideologií' - rozhodli, že bude všechno jinak. Ale v roce 1968 převládala všeobecná radost a spolu s ní radost z tvorby. Snad je to z té padesátky nahrávek poznat."

Nechybí zde velké pěvecké hvězdy, beatová vlna, šanson ani písničkářství. Originální remasterované nahrávky, které v sobě odrážejí nejen srpnovou okupaci, vychází na 2 CD i v digitálních formátech v pátek 16. února. Předobjednat si je lze zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY