Podmořský a vztahový "Sweet Babylon" v režii Asafa Avidana

13.02.2018 11:52 - Dan Hájek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Třetí album "The Study On Falling" jej zavedlo až do Malibu. Asaf Avidan zde natočil desku s bluesovými konturami a nechal se ovlivnit všemi životními radostmi, bolestmi a nástrahami. Velmi civilní video ke skladbě "My Old Pain" nyní doplnil novým snímkem k neméně poutavé "Sweet Babylon".

Samotnou režii klipu Asaf přenechal Martě Bevacqua, která obsadila i dvě mladé herečky (Eden Ducourant (dívka s akváriem) a Eva Danino (dívka ve vaně)). Marta se velmi volně inspirovala Avidanovým textem a vytvořila universum stísněných mezilidských rošád a návratů do reality všedního dne. Vzniklo tak podmořské melodrama o vztahových nástrahách, vzplanutích a míjeních. Melancholická linie se proplétá mezi vodními vlnami a bublinkami, efektně působí i útok medúz.

Asaf Avidan nesype jedno video za druhým, ale každé pečlivě ctí to, co sám autor chtěl říci, a nechává v plné míře uplatnit obrazotvornost samotných tvůrců. Tento klip je v tom stejný. Konec je velmi otevřený, ponechává tak prostor pro zamyšlení.

Mimochodem, Asaf se chystá opět, čistě akusticky, koncertovat, avšak zastávka u nás zatím bohužel není v plánu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY