Představuje se Mooncloud - nová mixtapová série magazínu Full Moon

10.02.2018 10:12 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Mooncloud - tak se nazývá nová cloudová série převážně hudebního magazínu Full Moon. A v duchu jeho nadžánrového směřování ani Mooncloud se nebude omezovat co do hudebních stylů, ale spíš do neotřelosti. Bude nabízet hudebníky a skupiny tuzemské i zahraniční, takové, které se vymykají většinovému vkusu, aniž by postrádaly širší potenciál, takové, které přesahují hranice nejen geografické. Zastoupená jména se zde budou prezentovat mixtapy vytvořenými ze skladeb, které jsou pro ně současné a podnětné, ale i těch, které procházejí napříč dekádami a rezonují dodnes.

Celý seriál otevírá pražské duo Lavra, o kterém se od jeho vzniku před dvěma lety mluví jako o zjevení. Projekt zpěvačky Barbory Zelníčkové a Tomáše Vondry, člena držitelů Vinyly Orient, na sebe upozornil několika samostatnými skladbami, ale hlavně mixtapem "EVE" (2017), který představuje avantgardní pop s postindustriálním nádechem. Koncertují, letos plánují vydat sedmipalec i velký vinyl.

Pražská dvojice Pris (Lukáš Grygar a Tomáš Tkáč) si název půjčila z filmu Blade Runner, ale na debutové desce "Naše večery" cituje i Modrý samet nebo operu Bohuslava Martinů. Osm písniček vydaných v režii Full Moonu se vyrovnává se smrtí a cesty ven hledá skrze sny i zamlžené silnice. Mooncloud v jejich režii ohledává pop a hojí rány, a ideálně tak navazuje na Lavru.

Další díl Mooncloudu na sebe nenechá dlouho čekat, v plánu je obsáhnout území metalová i ta tiše elektronická. Nalaďte si Moon, nalaďte si cloud.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY