Dymytry "S nadějí" vyhlížejí své turné k patnácti letům

09.02.2018 12:25 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Dymytry jsou stále rostoucí hvězdou českého rocku. Letos na jaře budou velkým turné slavit své patnáctiny, přičemž jeho zlatý hřeb - megakoncert v pražské Malé sportovní hale 23. března - je už dávno vyprodán.

Právě u jeho příležitosti formace, která hraje styl, jenž pojmenovala psy-core, představuje nový singl a klip "S nadějí". Produkoval jej člen kapely Portless René Rypar a Dymytry na něm ukazují tvář malinko přívětivější rockovým masám. Chybějící super rychlé kopáky Miloše Meiera či growling ale neznamenají, že je to měkká skladba. Stylově ji lze připodobnit třeba k tomu, co dělá Škworm a rockeři v této skladbě mají silné téma i poselství.

"Slavíme patnáct let, chtěli jsme pro naše fanoušky připravit něco fakt extra. Patnáct let je zároveň docela silné a významné číslo, patnáct let s naší skvělou a věrnou Dymytry rodinou, patnáct let se stovkami a tisíci lidmi. Každý je jiný, ale něco máme všichni společné, samozřejmě lásku k muzice, ale taky to, že všichni potřebujeme naději. Sílu... O tom je náš nový singl," vypráví kytarista Jiří Dymo Urban, který složil hudbu, text doplnil zpěvák Jan Protheus Macků. Dá se doplnit, že je to rockový hit na první dobrou. Tato poloha Dymytry hodně sluší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY