Post-punkoví Sextile vymetou Café v lese

06.02.2018 18:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Sextile jsou dnes již známým jménem v losangeleském undergroundu a od roku 2015, kdy vznikli, si získali mnoho fanoušků a vydobyli slušné renomé. Tahle původně čtyřčlenná kapela, dnes fungující ve trojici, revolučním způsobem kombinuje syrovou energii punku sedmdesátých let a sofistikované strukturální prvky post-punku a synthwave let osmdesátých.

Sextile debutovali albem "A Thousand Hand", na kterém představili svůj typický sound temného a primitivního rock'n'rollu, energickou směs surf punku, raného industrialu a post-punku se zkresleným kytarovým feedbackem a jednoduchým rytmem bicích.

Jejich druhé album "Albeit Living" je výrazně politické a odráží stav současného světa. Ve srovnání s deskou "A Thousand Hands" je v popředí syntezátor. Desetipísňová kolekce vás ihned vtáhne svým techno beatem, šlehy syntezátoru a vazbením. Z hudby slyšíme vliv kapel jako The Jesus & Mary Chain, Cabaret Voltaire, Public Image Ltd., D.A.F. a Section 25. Obě alba vyšla na labelu Felte.

Sextile vystoupí 13. února v pražském klubu Café V lese. Vstupenky jsou za 200 Kč v předprodeji na www.GoOut.cz, na místě v den koncertu za 250 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY