XPlaymix servíruje Bernharda Fleischmanna

05.02.2018 20:34 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

XPLAYMIX vznikl v roce 2014 coby platforma pro podcasty tuzemských i zahraničních hudebníků, DJů a dalších lidí, kteří mají něco do činění s hudbou. Za dva roky existence se v podcastové sérii vystřídala pestrá směs tvůrců - z domácích umělců např. Martin Tvrdý, Samir Hauser, Martin E. Kyšperský, Ventolin, Nauzea Orchestra nebo Aid Kid, ze zahraničí přispěli třeba Phon.o, Lymbyc Systym, Sóley, Rangleklods, Sieren nebo Sylvain Chauveau. Kdo se přidal začátkem roku 2018?

LP "Pop Loops For Breakfast" Vídeňáka Bernharda Fleischmanna bylo v roce 1999 první položkou berlínského vydavatelství Morr Music a až na pár výjimek si ti dva zůstali věrní dodnes. Vyzbrojen grooveboxem Roland MC-505, pokoušel se Fleischmann v počátcích skloubit vášeň pro technologické kutilství se smyslem pro výrazné, místy sentimentální melodie. Postupem času se sice jeho nástrojový park rozrostl, tyhle dvě nitky se v jeho hudbě splétají dodnes. Podcast, který XPlaylist předkládá, je z kategorie vlivy a oblíbené skladby. Najdete tu směs leftfield elektroniky, původní i aktualizované hudby z Afriky, krautrock a spoustu nezařaditelných, nicméně chytlavých skladeb.

Portál XPlaylist.cz, který podcastový seriál zastřešuje, je největší hudební databáze u nás a najdete na ní 66 700 alb, 13 900 kapel a 3 300 recenzí. Uživatelů je více než 12 800 a přidat se můžete i vy, pokud již nehodnotíte a nekomentujete pod heslem Fanoušci sobě!.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY