Zrní lákají na turné při svíčkách: s pražskými fanoušky stráví pětkrát "Černou hodinku a půl"

06.02.2018 09:33 - Josef Martínek | foto: Jan Kuča

Loňský rok byl pro Zrní mimořádně úspěšný - kapela, která nikdy neoplývala velkými komerčními ambicemi, dokázala s novou deskou "Jiskřící" vyprodat pražské Forum Karlín. Letos se ale vrátí do komorního prostředí, odkud vzešla. Turné "Černá hodinka a půl" slibuje originální koncept.

V Praze muzikanti odehrají od 24. do 28. dubna pět unikátních koncertů při svíčkách. Uskuteční se na neobvyklých místech - na střeše Paláce Lucerna, v Jindřišské věži, v Café Neustadt, v Paralelní Polis a v Café Prostoru v Národní technické knihovně - a s omezenou kapacitou maximálně sto padesáti osob na vystoupení. Jako zajímavost vypíchněme, že za vstupenky na koncert v Paralelní Polis lze zaplatit pouze v kryptoměnách.

"Zažili jsme v Bratislavě před nedávnem situaci, kdy přestal v klubu už na zvukovce jít proud. Donutilo nás to improvizovat a odehrát ten koncert akusticky. Teda ne úplně. Napadlo nás na poslední chvíli dotáhnout jednu zásuvku z nedalekýho fast foodu, abychom alespoň přizvučili zpěv, housle, kytaru a rozsvítili pár světel. V celým klubu se svítilo svíčkama, my hráli pod pódiem, mezi lidma, bez elektronickejch podkladů, lidi s náma zpívali," zavzpomínal zpěvák Honza Unger, jak se zrodil tento neobvyklý nápad.

"No, a bylo to kouzelný. Intimní a dobrodružný. Druhej den, na cestě dodávkou, jsme se shodli, že tohle musíme zopakovat. Inspirovat se touhle nečekanou situací a odehrát takhle část koncertů v letošním roce. Simulovanej black out. Tak vznikla 'Černá hodinka hodinka a půl'," dodává Unger. S turné Zrní zavítají i na další místa v České republice, jádrem ale zůstává pětice pražských koncertů.

Černá hodinka a půl v Praze:
24. 4. Praha - Střecha Lucerny
25. 4. Praha - Jindřišská věž
26. 4. Praha - Café Neustadt
27. 4. Praha - Paralelní Polis
28. 4. Praha - Café Prostoru



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY