Lady Gaga ze zdravotních důvodů podruhé zrušila evropské koncerty. Tentokrát už bez náhrady

03.02.2018 16:22 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Ani napodruhé to neklaplo. Evropskou část turné k albu "Joanne" musela Lady Gaga kvůli chronickým bolestem svalů nejprve přeložit z loňského podzimu na začátek letošního roku. V posledních dnech a týdnech sice zpěvačka skutečně absolvovala osm koncertů na starém kontinentě, jenže větší část evropského turné nyní bez náhrady zrušila.

Důvodem je znovu zdraví. Jednatřicetiletá Stefani Germanotta trpí fibromyalgií, která jí způsobuje chronickou únavu a bolesti svalů v celém těle. O tom, jak jí nemoc ztěžuje život, promluvila například v loňském filmu "Gaga: Five Foot Two". Deset posledních koncertů "Joanne World Tour", počínaje tím nedělním v Londýně a konče zastávkou v Berlíně 23. února, se kvůli sílícím bolestem neuskuteční. Pokud náhodou vlastníte vstupenky na některou z postižených show, můžete je u prodejce vrátit.

"Jsem tak zničená, že ani nevím, jak bych to popsala. Jediné, co vím, je to, že pokud bych tohle neudělala, nestála bych si za slovy, která vyjadřuji svou hudbou. Můj lékařský tým podpořil rozhodnutí uzdravit se doma. Rušíme deset koncertů mojí 'Joanne World Tour'. Miluju tu show víc než cokoliv a miluju vás, ale nad tímhle nemám kontrolu," posteskla si LG na Twitteru. Do budoucna však věří v návrat. "Slibuju vám, že se vrátím. Ale teď musím upřednostnit sebe a svoje zdraví. Miluju vás, navždycky," dodala.

Éra alba "Joanne", která představila někdejší popovou provokatérku v poloze country písničkářky, tak zřejmě končí. Gaga ještě před pár dny vydala videoklip ke klavírní verzi titulní písně, se kterou krátce nato vystoupila i na Grammy. Alba vydaného v říjnu 2016 se celosvětově prodalo zhruba milion a půl kopií, v USA získalo platinový status, ve Velké Británii zlatý. Nejúspěšnějším singlem se stala balada "Million Reasons", která po zpěvaččině loňském vystoupení na Super Bowlu vystoupala až na čtvrtou pozici americké hitparády.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY