Courtney Barnett a Kurt Vile spojili síly a baví deskou "Lotta Sea Lice"

14.02.2018 17:20 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Mezi nejpozoruhodnější spojení loňského roku se zařadila deska "Lotta Sea Lice", kterou dali dohromady indie-rockoví muzikanti Kurt Vile a Courtney Barnett. Devět čerstvých skladeb této australsko-americké dvojice nabízí to nejlepší z jejich tvorby v jedné podzimní kolekci.
7/10

Courtney Barnett and Kurt Vile - Lotta Sea Lice

Skladby: Over Everything, Let It Go, Fear Is Like a Forest, Outta the Woodwork, Continental Breakfast, On Script, Blue Cheese, Peepin' Tom, Untogether
Vydáno: 13.10.2017
Celkový čas: 44:33
Vydavatel: Matador

Přátelství obou hudebníků se vyvíjelo velmi postupně, nakonec z něj vznikla velká spolupráce na více úrovních. Oba se více poznali v roce 2013, když Barnett Vilemu předskakovala na jednom z koncertů. Při té příležitosti mu předala i svoji aktuální nahrávku a od té doby byla dvojice v neustálém kontaktu. Když jí Vile následně poslal ukázku nedodělané skladby "Over Everything" se žádostí, aby se na ní také podílela, byla již ruka v rukávu a základy "Lotta Sea Lice" položeny. Deska samotná přináší zamyšlené skladby inspirované americanou, většinou v poklidném tempu, podobně jako poslední sólová tvorba Kurta Vileho.

Hned v první písni "Over Everything" oba probírají své vzpomínky jeden po druhém, dokud je totálně nepřehluší nekončící riffy z obou kytar. Šestiminutová skladba připomíná jakousi jam session, která hned na úvod nadchne. Dvojice se hodně opírá i o country a blues ("Blue Cheese") a folk ("Continental Breakfast"), působivá je také hymna osamělosti "The Fear Is Like A Forrest". Závěrem pak zazní cover od kapely Belly. Píseň "Untogether" nabízí opět odlišnou tvář této spolupráce, tentokrát v něžné popovější baladě s hořkým textem. Album "Lotta Sea Lice" působí velmi uvolněně. Je z něj jasně cítit svoboda a přátelská atmosféra. Spojení Courtney Barnett a Kurt Vile dopadlo úspěšně a věřme, že nepůjde o ojedinělou spolupráci.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY