Napalm Death přijedou zválcovat pražský Palác Akropolis

06.02.2018 14:19 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

V pondělí 19. února vystoupí v pražském Paláci Akropolis britští Napalm Death. Bude to čtvrtá zastávka těchto představitelů grindcorové scény v rámci jejich evropské Winter Assault Tour, které začíná ve východočeské Jaroměři.

Styl grindcore světu přinesli zakladatelé Napalm Death Nicholas Bullen a Miles Ratledge někdy kolem roku 1981. Alba "Scum"(1987) a "From Enslavement To Obliteration"(1988) redefinovala pojem brutality a rychlosti v punku, hardcoru a metalu. Písní "Your Suffer", jejíž délka je pouhou 1,316 vteřiny, se zapsali do Guinnesovy knihy rekordů jako autoři nejkratší písně všech dob.

Po odchodu zakládajících členů (1986) se, přes mnohé personální rošády, začala formovat současná sestava kapely. Ta spolu hraje od roku 1991, kdy bubeník Danny Herrera vystřídal posledního člena, který zažil nahrávání prvotiny, Mikea Harrise. Od té doby se píší novodobé dějiny Napalm Death, kteří jsou i do dnešních dnů věrní původnímu odkazu. Původně pětičlenná sestava po odchodu kytaristy Jesse Pintada a jeho následného úmrtí na selhání jater (2006) vystupuje v obsazení Shane Embury - basa, Mark "Barney" Greenway - zpěv, Mitch Harris - kytara a Danny Herrera - bicí. Jako host na turné se na postu druhého kytaristy objevuje John Cooke. V současné době má skupina na kontě patnáct studiových alb a na letošní rok se plánuje vydání novinkového alba.

Koncert začíná v 18:30 a jako support se představí čeští Decultivate a němečtí Deathrite. Vstupenky v ceně 399 Kč lze zakoupit na stránkách pořádající agentury www.Obscure.cz nebo s příslušnými poplatky v síti www.Ticketpro.cz, www.Ticketportal.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY