Paul Simon se zřejmě loučí s hudební kariérou

01.02.2018 10:29 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Vypadá to, že dosud aktivní hudební legenda Paul Simon se rozhodla svou hudební kariéru pověsit na hřebík. Alespoň to vyplývá z oznámení rozlučkového koncertu. Simon ho naplánoval na 15. července letošního roku do londýnského Hyde Parku. Oficiální název celé akce zní Homeward Bound: The Farewell Performance. Jedná se o jediný koncert, který muzikant na letošek plánuje.

Simon, poslední dva roky aktivně propagující své poslední album "Stranger To Stranger", na koncertě nevystoupí sám. Zatím jsou ohlášeni bluesová zpěvačka a kytaristka Bonnie Raitt a James Taylor se svým All-Star Bandem. Další jména budou ohlášena později. Simon vystoupil na stejném místě před čtyřmi lety v rámci festivalu Hard Rock Calling. Toho dne během téměř tříhodinového koncertu předvedl průřez celou svou kariérou.

O hudebním důchodu se Paul Simon zmínil již v roce 2016. Tehdy pro noviny The New York Times uvedl: "Showbusiness už mě dál nezajímá. Uvidím, co se stane, až toho nechám. Pak možná uvidím, kdo ve skutečnosti jsem. Jsem osobnost, která je definována pouze tím, co jsem udělal?"

Vloni se Paul Simon zastavil i v Praze, kde kromě nové desky připomněl i své starší hity. Psali jsme zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY