Mandrage s deskou "Po půlnoci" poprvé dobyli českou prodejní hitparádu

30.01.2018 19:00 - Josef Martínek | foto: Tomáš Gál

Před týdnem se mohl Ed Sheeran v českých žebříčcích radovat z dvojitého vítězství, tentokrát však na něj zbyly pouze dvě dvojky. Triumf v singlech mu vyfoukli staronoví šampioni Kryštof se "Zůstaň tu se mnou (Za sny)", na albový vrchol vystoupali s novinkou "Po půlnoci" Mandrage.
Kryštof - 25 (Best Of)
© facebook interpreta
RÁDIA - Jen na jeden týden vyklidili Kryštof první příčku. Nyní se na pomyslný piedestal opět vracejí, s aktuálním singlem z loňské výběrovky "25" triumfují celkově už počtvrté. Ed Sheeran se po vítězné zkušenosti z minulého týdne přesunul na stříbrný stupínek, na kterém bude vyčkávat na další příležitost. Rovněž třetí místo hlásí staronové obyvatele. Zayn a Sia se sice minule s "Dusk Till Dawn" propadli až na šestku, už jsou ale zpátky na svém.

První desítka obecně nabízí velmi málo překvapivých výsledků. Za jeden lze označit sedmé místo Chinaski, kteří do ní s "Potkal jsem tě po letech" nakoukli poprvé, ještě před týdnem byli třináctí. Jenže pokud vezmeme v potaz, že prakticky každý singl Michala Malátného a jeho party to dotáhne až na čelní pozice, dá se to vůbec považovat za překvapení?

Top Ten možná v příštích týdnech čeká nástup dalších českých kapel, které trpělivě čekají za jejími branami. Už na jedenácté místo se posunula Slza a její "Holomráz", dvanáctku mají pod palcem Mandrage s písničkou "Motýli". Výrazný skok učinili finští Sunrise Avenue, song "I Help You Hate Me" předčil hned patnáct soupeřů a nově bere třináctku. Titul skokana kola si však odnášejí Kodaline. Z osmdesátého osmého místa na devatenácté, to už je pro "Brother" opravdu razantní zlepšení.

Nejvyšší novinkou se může pochlubit Tom Walker. Šestadvacetiletý britský písničkář dostal od našich dramaturgů šanci se skladbou "Leave A Light On", která startuje jako čtyřicátá třetí. Bude Walker patřit k objevům sezóny? To zjistíme v následujících týdnech a měsících. Českou novinku bychom bohužel v první stovce hledali marně.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  2. Ed Sheeran - Perfect
  3. Zayn feat. Sia - Dusk Till Dawn
  4. Ofenbach & Nick Waterhouse - Katchi
  5. Camila Cabello - Havana
  6. Avicii & Sandro Cavazza - Without You
  7. Chinaski - Potkal jsem tě po letech
  8. Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
  9. Pink - What About Us
  10. Selena Gomez & Marshmello - Wolves

Mandrage - Po půlnoci
© facebook interpreta
ALBA - Ačkoliv už Mandrage nejsou žádní nováčci, první místo české albové hitparády pro ně znamená premiéru. Jejich maximem byl dosud bronz alba "Moje krevní skupina" z roku 2011, minulá řadovka "Potmě jsou všechny kočky černý" se vyšvihla nejvýše na osmičku. Pro kapelu jde tak o vítané povzbuzení před koncertem ve Foru Karlín, kterým 2. února zahájí své velké halové turné.

Ed Sheeran s deskou "Divide", která mu v uplynulých dnech přinesla dvě Grammy, ustoupil na stříbrnou pozici. Na trojce se nic nemění, stále na ní setrvává rapper Ektor s nahrávkou "Alfa".

V první pětce se našlo místo ještě pro jednu novinku. Ta potěší všechny milovníky staré dobré beatové scény. Třetí pokračování kompilační série se jmenuje "Beat Al(Boom) 1968 - 1970" a obsadilo čtvrtou pozici. Minulá debutantka Camila Cabello naopak z dvojky spadla až na pětku. Zbytek první desítky už poté nabízí jen drobné propady, s výjimkou Eminema, který dokázal s "Revival" obhájit devátý post.

Ze zahraničních umělců se novinkově nejlépe prosadili Fall Out Boy, jimž patří s "M A N I A" pětadvacáté místo. Zmínku si zaslouží ještě Glen Hansard, který vyslal "Between Two Shores" na pětačtyřicítku. Své nové písně zazpívá na konci února i na dvou koncertech v České republice.

Top 10 - prodejnost:
  1. N Mandrage - Po půlnoci
  2. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  3. Ektor - Alfa
  4. N Různí - Beat Al(Boom) 1968 - 1970
  5. Camila Cabello - Camila
  6. Jaromír Nohavica - Poruba
  7. Imagine Dragons - Evolve
  8. Kryštof - 25
  9. Eminem - Revival
  10. Ego - Precedens

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 4. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY