Brutal Assault oznámil první velká jména

02.02.2018 16:31 - Tomáš Rozkovec | foto: facebook interpreta

Hudební festival Brutal Assault oznámil první položky z letošního line-upu. Již nyní se v něm nachází několik velmi výrazných jmen. Hudební přehlídka je žánrově zaměřena především na odnože extrémně laděného metalu, není zde ale nouze ani o jiné styly, ať už z ranku progressivu, heavy, thrashe či industrialu, což přispívá k její barevnosti.

Již dříve byl oznámen první headliner, polští Behemoth. V případě této death metalové ikony se bude jednat o jediné vystoupení v České republice.

V loňském roce Paradise Lost slavili úspěch s novinkou "Medusa", čímž dali vzpomenout na své doom metalové kořeny. Ti společně se Švédy Unleashed a maďarskými průkopníky black metalu Tormentor budou patřit mezi ostřílené veterány.

Barvy thrashové scény budou hájit Testament, kteří v roce 2016, po právu, opanovali žánrový trůn, dále Municipal Waste, Hirax či formace Act of Defiance, složená z bývalých členů Megadeth a Shadows Fall. Francouzskou kapelu Gojira není třeba představovat. Stejně jako představitele industrial a electro metalu Ministry a Pain. Zvláštní kolonku v žánrové pestrosti doplní Perturbator, Diablo Swing Orchestra, Warduna či sedmdesátkoví Graveyard. Kolonku progressive doplní Plini a Ihsahn.

Za mnohé z dalších vystupujících si nelze nevšimnout death metalových Pestilence, Dying Fetus či brutal metalové Brujeria z Mexika, zpívající španělsky. I na letošek je plánovaný warm-upový večírek, na kterém vystoupí Suicidal Tendencies.

To je neúplný výčet doposud oznámených jmen a další budou pravděpodobně, s blížícím se začátkem, přibývat. Vzhledem k tomu, že se letos počítá se 130 kapelami, pěti pódii a mírně navýšenou diváckou kapacitou, bude se pravděpodobně jednat o další skvělý ročník.

Třiadvacátý Brutal Assault se uskuteční ve dnech 8. až 11. srpna tradičně v prostorách josefovské pevnosti poblíž východočeské Jaroměře. Vstupenky v ceně 2 100 Kč lze pořídit na stránkách festivalu www.BrutalAssault.cz.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY