Justin Timberlake je v "Say Something" jednoduchý a geniální

26.01.2018 08:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Další týden je pryč a Justin Timberlake je tu s dalším videoklipem z dopředu avizovaného kvarteta. Ten poslední bude uvolněn necelý den před vydáním jeho nového alba "Man Of The Woods". Po "Filthy" a "Supplies" je tu konečně i balada - "Say Something" s hostující country ikonou Chrisem Stapletonem. S tím se poprvé na pódiu potkal v rámci 2015 Country Music Awards.

Video si vzala pod palec tvůrčí skupina La Blogothèque a po celkem komplikovaných klipech je "Say Something" snímek celkem prostý, natočený na jeden dlouhý záběr v opuštěné budově. Nasvícení a dějová linie směřuje k finále, které je hlavně hudební (ano, ten moment, kdy se přidá celý sbor, malý to spoiler...) - avšak k náladě samotné písně to funguje skvěle.

Hudebně "Say Something" asi zatím nejvíce prezentuje to, co se od zvuku na "Man Of The Woods" (a uvolněného traileru) nejvíce očekávalo. Na začátku si Justin sice drobet zaimprovizuje jako Jamie xx z The xx, ale posléze se přidá inspirace folkem, country, tvorbou Bona Ivera, případně jakési neo-Americany. Experimentální rovina je nakonec ukočírována do vzletného hymnu, který úžasně graduje. Hostování Chrise není jen symbolické, svým způsobem to může být chápáno i jako pocta americkým tradicím.

"Say Something" je skvělou skladbou, v níž Justin Timberlake ukazuje svou všestrannost a cit pro detail. Navenek vše vypadá prostě, jednoduše, ale je v tom i kus geniality.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY