Drake překonal rekord Spotify, za jeden den nasbíral víc přehrání než Taylor Swift

26.01.2018 11:42 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Spotify patří stále mezi relativně mladé hudební platformy, a tak není divu, že se jednotliví interpreti překonávají a vylepšují dosavadní rekordy. Jeden takový před pár dny přepsal kanadský rapper Drake. Jeho nový song totiž získal nejvíc přehrání za prvních čtyřiadvacet hodin od vydání - alespoň tedy napříč Spojenými státy.

O tento úspěch se postarala skladba "God's Plan", která vyšla spolu s další novinkou "Diplomatic Immunity" jako poměrně netradiční, pouze dvoupísňové EP "Scary Hours". Za jediný den u ní statistici Spotify napočítali přes 4,3 milionu přehrání. Drake tím pokořil Taylor Swift, která byla předchozí držitelkou maxima se singlem "Look What You Made Me Do" z aktuálního alba "Reputation".

Jedenatřicetiletý umělec patří v oblasti streamingu dlouhodobě k nejúspěšnějším interpretům. Například jeho loňská deska "More Life" v době vydání překonala obdobný rekord v počtu přehrání alb. Tehdy jich dvaadvacet skladeb z tohoto projektu nashromáždilo za den celosvětově přes 61 milionů, o skoro pět milionů víc než předchozí držitel maxima Ed Sheeran s "Divide".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY