shop.musicserver.cz
Pohled do českých hitparád - 3. týden 2018

Ed Sheeran vede českou hitparádu v singlech i albech, dobře odstartovala Camila Cabello

Vydáno: 23.01.2018 17:50 v sekci České hitparády - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Dominance Eda Sheerana pokračuje. Britský písničkář nově vede nejen albový žebříček s loňskou deskou "Divide", ale zásluhou skladby "Perfect" si připisuje triumf také v singlové konkurenci. Vysoko odstartovala popová kometa posledních měsíců Camila Cabello, která je rovněž v popředí obou hitparád.

Ed Sheeran - Perfect
© facebook interpreta
RÁDIA - Třikrát a dost? Na čtvrtý triumf zatím Kryštof se "Zůstaň tu se mnou (Za sny)" nedosáhli, třeba ale není všem dnům konec a v budoucnu ještě pravidelní okupanti hitparád do boje o jedničku zasáhnou. Pro tentokrát se však musejí sklonit před Edem Sheeranem. V březnu už uplyne rok od vydání jeho mimořádně úspěšného alba "Divide", žebříčky ale ne a ne vyklidit. Před Vánoci do nich šestadvacetiletý Brit vyslal další hit "Perfect" a ten nyní začala stále dokola točit i naše rádia.

Také bronzový stupínek hlásí změnu. Poprvé na bedně stanulo se songem "Katchi" francouzské taneční duo Ofenbach, které doprovází Američan Nick Waterhouse. Pro v srpnu vydaný singl je Česká republika teprve třetí zemí, kde se může těšit z medailového umístění. Kromě naší domoviny na něj nejedny střevíce protančili ještě Poláci a samozřejmě krajané Ofenbach - Francouzi. V obou případech z toho vzešlo dokonce první místo.

O jménu Camila Cabello, soudě podle současného celosvětového úspěchu, ještě zaručeně uslyšíte. Debutové album zpěvačky s kubánskými kořeny vyšlo v první polovině ledna a postaralo se o iTunes rekord. Jak dopadlo v českém žebříčku, zjistíte o něco níže. Hype kolem této bývalé členky dívčí skupiny Fifth Harmony ale pomáhá i singlu "Havana", který na podzim například pětkrát za sebou opanoval britskou hitparádu. Ze žen se to před tím naposledy povedlo Adele. Češi jsou opět tradičně ve zpoždění a singl se tu do nejvyšších obrátek dostává až nyní. Aktuálně poskočil ze sedmičky na čtvrtý post.

V Top 10 najdeme ještě jedno velké překvapení. Selena Gomez s pomocí DJe Marshmello se v uplynulých týdnech pohybovala až ve čtvrté desítce, najednou ale "Wolves" registrujeme na devátém místě. Naopak klesla Emma Drobná. Její "Words" k nám dlouho promlouvala ze stupňů vítězů, jenže rádioví dramaturgové si nejspíš řekli, že už bylo vítězky SuperStar z roku 2015 dost a poslali ji až na sedmnáctku.

Nejvyšší novinku kola obstaral Alan Walker, s "The Spectre" je třicátý. Uvidíme, zda dokáže teprve dvacetiletý norský DJ navázat na popularitu singlu "Fadded", se kterým na jaře 2016 českou hitparádu na dlouhé týdny ovládl. Z interpretů domácí scény se novinkově nejlépe prosadila Celeste Buckingham, s "Go Away" debutuje na šedesáté páté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Ed Sheeran - Perfect
  2. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  3. Ofenbach & Nick Waterhouse - Katchi
  4. Camila Cabello - Havana
  5. Pink - What About Us
  6. Zayn feat. Sia - Dusk Till Dawn
  7. Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
  8. Avicii & Sandro Cavazza - Without You
  9. Selena Gomez & Marshmello - Wolves
  10. Axwell Λ Ingrosso - More Than You Know

Ed Sheeran - Divide
© facebook interpreta
ALBA - S "Divide" vítězí Ed Sheeran potřetí v řadě, celkově už ale od loňského března napočítáme dokonce šestnáct zlatých zářezů. Nesesadila ho ani Camila Cabello, byť je dvojka pro dvacetiletou debutantku také velkým úspěchem. Stejného výsledku dosáhla v Británii, v Americe dokonce "Camila" oproti původním prognózám vyšplhala až na vrchol. Rodí se nová popová hvězda, nebo jde jen o sezónní senzaci? To ukáže až čas, zatím však s ní musíme počítat.

V první trojici má svého reprezentanta stále také hip hop. Ektor je zkrátka zejména u mladé generace nesmírně oblíbený, a i když si o jeho produkci můžeme myslet cokoliv, jedno se mu upřít nedá: ví, jak udávat trendy. Také tentokrát bere jeho "Alfa" bronz. Z medailových pozic se tak poroučel Jaromír Nohavica, jehož "Poruba", před Vánoci tak dlouho nejprodávanější, se musí spokojit s bramborami.

Další novinku najdeme na šestém místě. A možná vás v té záplavě dnešních hvězd překvapí, že pochází z ranku klasické hudby. Na "Best Of Mozart" jsou krátcí jak Kryštof a Ego, tak třeba Eminem nebo Linkin Park, kteří se všichni umístili až za touto kompilací.

Do dvacátého místa se vměstnaly ještě dvě novinky. Tu na osmnáctém místě má na svědomí kytarový virtuóz Joe Satriani s "Whats Happend Next" a devatenáctá pozice reaguje na nečekané úmrtí zpěvačky Cranberries Dolores O'Riordan. Fanoušci hned běželi do obchodů, aby si hlas irské umělkyně připomněli z výběru "Stars (Best Of 1992/2002)"

Top 10 - prodejnost:
  1. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  2. N Camila Cabello - Camila
  3. Ektor - Alfa
  4. Jaromír Nohavica - Poruba
  5. Imagine Dragons - Evolve
  6. N Různí - Best Of Mozart
  7. Kryštof - 25
  8. Ego - Precedens
  9. Eminem - Revival
  10. Linkin Park - One More Live

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.

NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner
Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner Už týden před Velikonocemi přišla do obchodů velmi bohatá nadílka novinek v čele se Shakirou, Elbow, Gossip nebo Alestorm. K nim se přidali například Gary Clark Jr., Fletcher, Kenny Chesney, Empress Of, Pnau, The Veronicas a zejména... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 22:00 v sekci Novinky | Nové desky
The Jesus and Mary Chain - Glasgow Eyes 7/10
Recenze: The Jesus And Mary Chain oslavují deskou "Glasgow Eyes" 40 let na scéně Píše se rok 2024 a je tak trochu zázrak, že The Jesus And Mary Chain stále tvoří hudbu. Když se totiž v roce 1999 rozpadli, málokoho napadlo, že bratři Jim a William Reidovi budou ještě někdy spolupracovat. A přece se teď vracejí... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 16:15 v sekci Recenze
Justin Timberlake - Everything I Thought It Was 8/10
Recenze: Justin Timberlake se na "Everything I Thought It Was" trochu zacyklil. Ale to nevadí Justinu Timberlakovi lze vyčítat ledacos, ale určitě nelze tvrdit, že neexperimentuje. Naopak - snahu vykročit ze zajetých trendů a vyšlapávat nové cesty ukazuje celou svou dospělou kariéru. A daří se mu. Kromě toho, že se stal... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 08:30 v sekci Recenze
Shakira - Las Mujeres Ya No Lloran 7/10
Recenze: Shakira už nepláče. Na desce "Las Mujeres Ya Na Lloran" si drží solidní laťku Na obalu své dvanácté studiovky "Las Mujeres Ya Na Lloran" (česky "Ženy už nepláčou") je Shakira vyobrazena se slzami stékajícími po její tváří, které se mění v drahokamy. Předloňský rozchod s fotbalistou Gerardem Piquém sice ve... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 15:00 v sekci Recenze
Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci
Rozhovory: Thom Fröde (Imodium) - Viselo to ve vzduchu. Jsme bojovníci Skupina Imodium se po pěti letech vrací na scénu se vší parádou. Už 4. dubna předvede svoji energii ve Foru Karlín, v září pak vydá novou desku. "Zůstáváme nohama na zemi, ale chtěli jsme ukázat, že jsme kapela v plné síle a... čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 09:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Rapem ovládanou top desítku českého albového žebříčku osvěžili Ariana Grande a Judas Priest (21.03.2024 19:30)
- Video: Pokáčovi ve filmovém songu "Život je pes" pomáhají Lucie Bílá, Richard Krajčo a spousta dalších (20.03.2024 09:26)
- Nejhranější domácí písničku obstarali filmoví Kryštof, celkově dál vede Dua Lipa (14.03.2024 10:00)
- Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat (07.03.2024 09:30)
- Ofenbach se s oživeným hitem Kim Wilde protančili do čela rádiového žebříčku (01.03.2024 08:00)
- Kanye West a Ty Dolla $ign si podrobili český albový žebříček, digitálu vládne Benson Boone (22.02.2024 09:40)
- Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku (15.02.2024 10:30)
- Dua Lipa stále vládne českým rádiím, Miley Cyrus je mezi nejhranějšími už déle než rok (08.02.2024 16:00)
- Dua Lipa a Robin Zoot potvrdili vedení v českých žebříčcích (02.02.2024 08:00)
- Dua Lipa převzala vládu v českých rádiích, Robin Zoot v albech přeskočil Viktora Sheena (26.01.2024 15:00)

ALBUM TÝDNE 13/2024

Moimir Papalescu & The Nihilists
Mystery Women In The Acid Pools

Jedna z mnoha tváří Moimira Papalescu, projekt Moimir Papalescu & The Nihilists, dlouhá léta spal. V roce 2006 odešel po albu "Lewis Neptune" na vrcholu. Trojici protagonistů zaválo tvůrčí pnutí různými směry, po sedmnácti letech se ale spojilo pro nové album "Mystery Woman In the Acid Pools". Povedlo se?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 28.03.
Tom Odell (UK) (Forum Karlín, Praha)
Pá 29.03.
Judas Priest (UK) / Saxon (UK) / Uriah Heep (UK) (O2 arena, Praha)
Út 09.04.
The Academic (IRL) (Futurum Music Bar, Praha)
Út 16.04.
Dave Matthews Band (US) (O2 Universum, Praha)
Út 16.04.
Lil Tracy (US) / Brennan Savage (US) (Fuchs2, Praha)
St 17.04.
Foreign Beggars (UK) (Bike_Jesus, Praha)
Čt 18.04.
Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators (US) (Winning Group arena, Brno)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Prince Vladimír Mišík The Prodigy Justin Bieber Queen AC/DC Karel Gott Adele Kabát Rush Paws U2 Sia Bono Taylor Swift Madonna Dua Lipa Lucie Vondráčková Télépopmusik Mirai
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu