Black Label Society nahráli jižansky ospalé album "Grimmest Hits"

01.02.2018 15:10 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Nové album vousáče Zakka Wylda vychází pouhé dva roky po sólové desce "Book Of Shadows II". Pod hlavičkou Black Label Society tedy do obchodů s hudbou vtrhla desátá nahrávka Black Label Society s úsměvným názvem "Grimmest Hits". S čím dvorní kytarista Ozzyho Osbourna přišel tentokrát?
6/10

Black Label Society - Grimmest Hits

Skladby: Trampled Down Below, Seasons Of Falter, The Betrayal, All That Once Shined, The Only Words, Room Of Nightmares, A Love Unreal, Disbelief, The Day That Heaven Had Gone Away, Illusions Of Peace, Bury Your Sorrow, Nothing Left To Say
Vydáno: 19.1.2018
Celkový čas: 54:36
Vydavatel: Universal
Ozzyho Osbourna čeká finální rozlučkové turné a k němu si přizval svého dlouholetého oblíbence Zakka Wylda, kterého před lety na krátkou chvíli vystřídal řecký kytarový bůh Gus G. Wyldova hutná kytarová hra ale evidentně rockovému veteránovi se zálibou v netopýrech chyběla, a na turné, během kterého se představí i u nás, se tak v doprovodné kapele objeví právě Wylde. Ten mezitím připravoval nové album své srdcové kapely Black Label Society.

Wylde nahrál příjemně rockovou desku s jižanským feelingem a hutným groovem. Novinka se ovšem oproti předchozím počinům nese v mnohem klidnějším tempu. Metalových přechodů se příliš nekoná a Wylde po celou dobu působí až ospalým jižanským dojmem. Skladbám vévodí jeho těžká kytarová hra, která má stále charakteristický šmrnc, ale hudebně se posluchač chtě nechtě postupující stopáží začne ztrácet.

Téměř hodinová nálož sice nabízí některé výraznější momenty, ve výsledku je jich ale vlastně docela málo. Ne že by zbytek alba byl špatný, ale je to jen dobrý rock. A to je na kvality Black Label Society sakra málo.

Povedeným kusem je singlovka "All That Once Shined" s až doomrockovým záhrobním tempem. Téměř čistý jižanský rock Wylde nabízí v baladě "The Day That Heaven Had Gone Away", která svým zařazením do druhé třetiny nahrávky způsobuje lehkou ospalost, ze které posluchače už žádná další píseň bohužel nedostane.

Opět se měnila také sestava. Na bubenickou sesli se vrátil Jeff Fabb, který kapelu před vydáním předchozí desky "Catacombs Of The Black Vatican" opustil. Uvolnil tak místo Chadu Szeligaovi. Ten se ovšem za bicími u Black Label Society příliš neohřál. Naopak zřejmě zafungovala spolupráce s kytaristou Dariem Lorinou, který do sestavy naskočil v roce 2014.

Jubilejní desátá řadovka sice není vyloženým průšvihem, ale příliš emocí ani nadšení budit nebude. Wylde se pasoval do role zasloužilého, tak trochu pohodlného rockera, který vyměnil heavymetalový náboj za jižanské sluníčko. Kolekce to přesto není špatná a při bedlivější pozornosti v ní posluchač najde mnoho zajímavých momentů i několik silných kytarových sól. Kvalit jiných desek kapely ale novinka "Grimmest Hits" nedosahuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY