Dolly Parton byla zapsána do Guinessovy knihy rekordů. A hned dvakrát

19.01.2018 15:59 - Josef Martínek | foto: facebook interpreta

Country legenda Dolly Parton, která 19. ledna oslaví své 72. narozeniny, má další dva důvody k radosti. V nové edici Guinessovy knihy rekordů se totiž její jméno objevilo hned dvakrát. Jako jediná dokázala mít svůj hit v Top 20 žebříčku Billboardu Hot Country Songs v šesti po sobě jdoucích dekádách a také vyslala do stejné hitparády vůbec nejvíc písní ze všech žen. Konkrétně jich bylo sto sedm.

Poprvé se v elitní dvacítce objevila už v roce 1967 s písničkou "Something Fishy". K poslednímu úspěchu jí pomohla vokální skupina Pentatonix. Ta s ní totiž v roce 2016 natočila novou verzi skladby "Jolene", která se v říjnu téhož roku dostala na osmnácté místo country žebříčku.

"Když začínáte, nikdy nevíte, jak to s vaší prací dopadne. Tyto dva světové rekordy ve mně vyvolávají pocit pokory a požehnání," komentovala svůj úspěch zpěvačka, jejíž jméno je v poslední době zase v kurzu. Popovým světem se totiž přehnala vlna country, takže si Dolly na své loňské desky přizvaly mladší kolegyně Kesha a Miley Cyrus. Kylie Minogue zase před nedávnem prohlásila, že její chystané album "Golden" bude znít jako "Dolly Parton na tanečním parketu".



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY