České hitparády bez překvapení: Kryštof a Ed Sheeran nadále válcují konkurenci

16.01.2018 08:58 - Josef Martínek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Větší invence jsme se v uplynulém týdnu nedočkali ani od dramaturgů rozhlasových stanic, ale ani od kupujících a posluchačů. Pořadí singlů v české hitparádě dál opanují Kryštof a v albech kraluje Ed Sheeran. Výrazné změny nevykazují žebříčky ani na dalších pozicích.
Kryštof - 25 (Best Of)
© facebook interpreta
RÁDIA - V rádiovém éteru zase jednou zavládlo bezvětří. Prvních pět pozic se oproti minulému týdnu nezměnilo, a tak můžou Kryštof slavit vítězný hattrick singlu "Zůstaň tu se mnou (Za sny)". A protože i videoklip se těší mimořádné přízni fanoušků a za pouhé dva měsíce nastřádal přes osm milionů zhlédnutí na YouTube, vypadá to, že se rodí další nesmrtelný hit kapely kolem Richarda Krajča.

První desítka skýtá tak málo pohybů, že se spokojme s konstatováním, že druhá je opět Emma Drobná s "Words" a třetí Zayn ve spolupráci se Siou, nazvanou "Dusk Till Dawn". Moc překvapení ale nenajdeme ani na dalších pozicích, v Top 20 učinili větší posun vzhůru snad jen osmnáctí Mandrage. Píseň "Motýli" z nového alba "Po půlnoci", které vychází 19. ledna, poskočila o čtrnáct příček..

Novinky hledejme až na chvostu žebříčku. Číslo osmdesát šest přisoudili rádioví dramaturgové dvojici Axwell Λ Ingrosso a singlu "Dreamer". O místo níže startuje "Perfect Duet", tedy hvězdná dvojice Ed Sheeran a Beyoncé. Třetí a poslední novinku má na svědomí Louis Tomlinson. Člen toho času neaktivních One Direction na devadesátém čtvrtém místě zpívá své "Miss You".

Top 10 ČR - rádia:
  1. Kryštof - Zůstaň tu se mnou (Za sny)
  2. Emma Drobná - Words
  3. Zayn feat. Sia - Dusk Till Dawn
  4. Pink - What About Us
  5. 30 Seconds To Mars - Walk On Water
  6. Ofenbach & Nick Waterhouse - Katchi
  7. Camila Cabello - Havana
  8. Mirai - Když nemůžeš, tak přidej
  9. Ed Sheeran - Perfect
  10. Avicii & Sandro Cavazza - Without You

Ed Sheeran - Divide
© facebook interpreta
ALBA - Minule se žebříček alb slušně zatřásl, ale tentokrát znovu přichází změnový půst. Ed Sheeran s "Divide" uhájil vedení a celkově najdeme v první desítce jen jedno album, které v ní před týdnem chybělo. Nejde o úplnou novinku, nýbrž o starou dobrou Pink. Její "Beautiful Trauma" přeskočilo pět soupeřů a vyhřívá se na aktuálním čísle deset.

Na medailový post se vrací Jaromír Nohavica. "Poruba" minule po několika triumfech v řadě klesla na pětku, tentokrát už ale znovu atakovala čelo. Na druhé místě Nohavica vystřídal rappera Ega s albem "Precedens". Ten na překvapivý úspěch z minula nenavázal a uzavírá první pětici. Hip hop má i přesto na stupních vítězů svého zástupce. Bronzový stupínek totiž nadále okupuje Ektor zásluhou nahrávky "Alfa".

V první desítce už došlo jen ke kosmetickým úpravám. Do té druhé se prosadili například osmnáctá Demi Lovato s "Tell Me You Love Me" či devatenáctý Robert Plant s "Carry Fire". Stávají se tak skokany kola - oba tituly ještě o sedm dní dříve nepatřily ani mezi sto nejžádanějších.

Novinku týdne tentokrát neobstarala populární hudba, ale průsečík bluegrassu, folku a country. Malina Brothers si přizvali zpěvačku česko-španělského původu Kateřinu Garcíu a natočili s ní album s prostým názvem "Malina Brothers & Kateřina García". Pětatřicáté místo v konkurenci mainstreamových hvězd určitě není špatným výsledkem.

Top 10 - prodejnost:
  1. Ed Sheeran - ÷ (Divide)
  2. Jaromír Nohavica - Poruba
  3. Ektor - Alfa
  4. Imagine Dragons - Evolve
  5. Ego - Precedens
  6. Kryštof - 25
  7. Eminem - Revival
  8. Linkin Park - One More Live
  9. Taylor Swift - Reputation
  10. Pink - Beautiful Trauma

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 2. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY