Marien ve "Světle člověčiny" reagují na právě probíhající volby prezidenta republiky

12.01.2018 18:56 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

12. a 13. ledna se v České republice konají ostře sledované volby prezidenta republiky a své si k tomu říkají i mnozí zpěváci a kapely. Někteří otevřenou podporou a jiní třeba písní, kde lze mezi řádky vyčíst, kam jejich smýšlení směřuje. Pardubická formace Marien není výjimkou. Právě 12. ledna na zeď svého facebookového účtu pověsila píseň "Světlo člověčiny".

Autor hudby i textu Víťa Troníček tentokrát upustil od témat lásky a krás lidského života a malinko zabrousil na pole politického protestsongu. Koncertní záznam pochází z vystoupení v Malostranské besedě, které se uskutečnilo loni. A mimo jiné z něj vplývá jedno. Buďme rádi za to, že pořád můžeme tyto písně skládat, zpívat a psát o nich na hudební servery. Protože nemusí být daleko doba, kdy už to nebude pravda.

Aranžmá je tentokrát odlišné v tom, že dvě třetiny písně jdou pouze na vrub kapelníka samotného, který svůj zpěv doprovází hrou na kytaru, zbytek formace se přidá až v samotném závěru. Jestli se skladba objeví na dalším řadovém albu Marien (zatím poslední CD - koncertní záznam z vystoupení k deseti letům kapely "Ideon živě" - vyšel loni), ještě není známo.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY