Jack White potvrzuje novou desku hned dvěma skladbami

12.01.2018 08:42 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Nové album Jacka Whitea "Boarding House Reach", z něhož jsme zatím měli možnost slyšet pouze chaotický mišmaš úryvků skladeb, začíná pomalu dostávat konkrétnější obrysy. Ale co je vlastně u hyperaktivního chameleona jisté, že ano?

Skladba "Connected By Love" zní o poznání moderněji než to, co jsme slyšeli z Whiteových předchozích desek. Je chytrou, takřka popovou záležitostí s jemným odérem psychedelie. White je zde nezaměnitelný pouze svým hlasovým projevem, jeho typickým posazením i naléhavostí. White-kytarista je tentokrát hodně upozaděný.

Na celkovém moderním zvuku mají lví podíl muzikanti, kteří pocházejí spíše z hiphopové nebo r'n'b scény. V line-upu nové Whiteovy doprovodné kapely nalezneme bubeníka Louise Cato (Beyoncé, Q-Tip, John Legend), basistku Charlotte Kempa Muhl (The Ghost of a Saber Tooth Tiger), klávesisty DJ Harrisona a Neala Evanse (Soulive, Talib Kweli, John Scofield) či perkusionistu Bobbyho Allendeho (David Byrne). O doprovodné vokály se postaraly Ann a Regina McCrary ze slavného nashvillského gospelového tria MCCrary Sisters.

Zmíněnou psychedelii písně "Connected By Love" podtrhuje i výborné video plné divokých záběrů a ještě divočejších střihů.

B-stranou singlu "Connected To Love" se stala skladba "Respect Commander", ve které dává White neobvykle velký prostor elektronice. Nakonec ale dojde i na onu typicky whiteovskou rozvrzanou kytaru. "Respect Commander", k níž je zatím k dispozici pouze audio, je tak pro Whitea o poznání typičtější skladbou - přesto se v ní pouští na území dosud neprobádaná.

Datum vydání třetího sólového alba Jacka Whitea zatím zůstává stále neoznámeno.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY