Mirka Partlová a Zoli Sallai z No Name vydávají společný depresivní singl "Sám"

11.01.2018 08:36 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Na slovenské populární scéně se objevila nová autorská dvojice. Mirka Partlová je tamějšímu publiku známá především z muzikálů, Zoli Sallai už má projetá koncertní pódia i v České republice. Je totiž nedílnou součástí No Name. Nyní představují první společnou skladbu "Sám". Emotivní skladba je typickou porozchodovou písní. "Je to naše první spolupráce a myslím si, že jsme se našli jak hudebně, tak lidsky. Zoli je hudebník tělem i duší, maximálně odevzdaný tomu, co dělá. Celá píseň vlastně vznikala za běhu. Poslala jsem mu text, který ještě nebyl ve finální verzi, a on na to složil hudbu. Všechno to byly nejdřív jen takové náčrty, ale postupně se z toho vyformovala naše skladba 'Sám'. Mně se líbila hudba a Zolimu text a jsme rádi, že vyšla," řekla Partlová, která si tímto odbyla svůj textařský debut.

"V poslední době jsem dost kreativní a dostávám spoustu impulsů. Všechny skladby, které složím, si zapíšu a poděkuji Bohu za inspiraci. Čím víc se věnuji muzice a různým žánrům - muzikál, pop, jazz, klasika či filmová hudba - tím širší spektrum harmonie se přede mnou otevírá. Každopádně se věnuji kapelní tvorbě No Name, ale snažím se nabídnout skladby i jiným interpretům nebo studentům na konzervatoři v Košicích, kde učím i s Igorem Timkem," vysvětluje Sallai, který píseň natočil v doprovodu hudebníků z domovské kapely a baskytaristy Martina Gašpara. Jednoduchý klip se točil přímo v nahrávacím studiu Klakson v Košicích.

Expřítelkyně Petera Cmorika vysvětlila, že téma písně zvolila v náladě, kdy byla velmi smutná, protože u ní i v jejím okolí se rozešlo mnoho párů, které spolu byly někdy i mnoho let. Proto je skladba prodchnuta depresí a bolem. Nedá se říct, že by něco takového nebylo nikdy předtím ke slyšení a možná ještě v mnohem lepším provedení, zároveň je však jasné, že Partlová má velmi pěknou barvu hlasu a Sallai je šikovný skladatel a hudebník. Pokud tohle bude začátek dlouhodobější spolupráce, nedá se napsat, že by to byl špatný start.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY